Четвер, 21 червня 2018 08:54

І знову говорили й говорили

Deput komissiya 1

Deput komissiya 1
19 червня відбулося чергове спільне засідання депутатських комісій Кременчуцької міської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та з питань житлово-комунального господарства. Тема засідання – погашення боргу КП «Теплоенерго» перед ПАТ «КВБЗ» за спожитий носій, відновлення гарячого водопостачання в мікрорайоні Раківка та забезпечення опалення в осінньо-зимовий період. Як ми вже повідомляли раніше, терпець у кременчужан урвався, тому вони вимагають, щоб чиновники й зокрема міський голова відповідали за свою бездіяльність і байдужість. Тому представники заводського колективу, ветерани підприємства, голови профспілкових організацій підрозділів – усі мешканці Раківки – стали учасниками засідань комісій і 7 червня, і 19 червня.

Першого разу міські чиновники на чолі з мером дружно ігнорували це зібрання. А минулого вівторка представники громадськості таки поруч із депутатами міської та обласної рад побачили секретаря міськради Юрія Гриценка, керівників управління житлово-комунального господарства та КП «Теплоенерго» Івана Москалика й Віталія Одношевного. Сподівалися почути від них відповіді на наболілі запитання. Зокрема про те, чому комунальники не повертають борги КВБЗ, чому не виконується рішення сесії міської ради, ухвалене ще два роки тому, про будівництво котельні, чому міська влада планомірно й уперто відтягує час і ні на крок не зрушилася з місця в напрямку розв’язання проблеми забезпечення мікрорайону теплоносієм? А також передали секретарю міськради звернення до міського голови з вимогою негайно вирішити дане питання, підписи під яким поставили більше чотирьох тисяч шістьсот людей. І запевнили, що ці люди також готові особисто прийти засвідчити свої підписи й вимагати належного надання комунальних послуг і належного виконання своїх посадових обов’язків від міського голови та його апарату.

Deput komissiya 3

Deput komissiya 3

Deput komissiya 2

Deput komissiya 2

Результатом складних перемовин, під час яких одні бажали знайти вихід із проблемної ситуації, а інші – відсидітися тихо, перекинути відповідальність на інших, стала низка рішень. Зокрема провести наступне спільне засідання 26 червня. Скликати позачергову сесію міськради 5 липня (?). Підготувати й розглянути на засіданні виконавчого комітету та сесії міськради проект рішення про направлення коштів з інших програм та за підсумками виконання бюджету міста за перше півріччя поточного року на погашення боргу Теплоенерго перед КВБЗ. Доручити департаменту житлово-комунального господарства доопрацювати й внести зміни в технічні умови проекту будівництва комунальної котельні та у графік його реалізації, винести дані зміни на обговорення сесії міськради.

Deput komissiya 4

Deput komissiya 4

Deput komissiya 5

Deput komissiya 5

Як бачимо, бюрократична система свою справу робить. Адже якими б гарячими не були дискусії, такої ж температури вода завтра в трубопроводі не з’явиться. І тут тільки людина без совісті й честі не погодиться з головою профкому ПАТ «КВБЗ» Віталієм Хилобоченком: «Соромно місту з таким бюджетом (2,7 млрд грн) мати такий борг перед одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств. Треба ж просто платити за послугу, що надає завод. Раніше обговорювали перспективи будівництва нової котельні на Раківці, на це піде 5-6 років. Де гарантія, що до того часу не вийде з ладу застаріле обладнання тепло електроцеху ( у минулому ТЕЦ КВБЗ)? Чим ви взагалі думаєте? Люди мешкають у багатоповерхових шпаківнях, якщо туди не подати електроенергію, воду, газ, жити там стане неможливо! Так, тролейбуси – це важливо, але спершу вода, газ, електроенергія, тепло в кожну квартиру».

Прочитано 1016 разів