Вівторок, 22 серпня 2017 10:55

Вагонобудівники ПАТ «КВБЗ» і у будні, і у свята працюють для України

Напередодні головного державного свята принагідно згадати, що серпень – знаковий для КВБЗ місяць. Бо саме в серпні 2001 року на нашому підприємстві народилася нова галузь українського машинобудування – пасажирське вагонобудування, виробництво транспорту соціального призначення.

13 серпня 2001 року замовнику було передано перший вітчизняний, виготовлений працівниками Крюківського вагонобудівного, пасажирський вагон «Україна».

Потім, починаючи з серпня 2002 року, дружною вервечкою потягнулися один за одним столичні залізничні експреси, що завоювали широку популярність серед пасажирів.

І знову в серпні, уже 2005-ого, у столиці, на виставці до Дня Незалежності, ми представили два перші дослідні вагони метро.

Минув час і Київський метрополітен вже важко уявити без наших поїздів метро, виготовлених і модернізованих. Працює один, із асинхронним тяговим приводом, і в Харкові. Візки вагонів метро моделі 68-797 із серпня 2009-ого також складаємо самостійно.

У серпні 2011 року введено в експлуатацію новий складально-зварювальний цех корпусу пасажирського вагонобудування, освоєно новий виріб – вагон підвищеної комфортності для міжнародних перевезень габариту RIC, складено перший вагон моделі 61-7062 підвищеної комфортності для міжрегіонального поїзда локомотивної тяги. А вже в 2012 році цей поїзд, відкривши добу швидкісних перевезень на українській залізниці, став до роботи на маршруті «Харків – Київ» у категорії Інтерсіті.

Серпень 2012 року - успішно пройшов необхідний комплекс випробувань на Придніпровській залізниці виготовлений на КВБЗ міжрегіональний швидкісний двосистемний електропоїзд.

Протягом серпня 2014 року комплексні випробування на Придніпровській залізниці успішно витримав новий вид транспорту соціального призначення від КВБЗ – дизель-поїзд для приміських перевезень.

У серпні 2015 року, напередодні Дня Незалежності України та Дня міста Харкова, на станції «Героїв праці» Харківського метрополітену відбулося урочисте введення в експлуатацію поїзда метро з асинхронним тяговим приводом виробництва КВБЗ.

Серпень 2017-ого – це напружена робота над виконанням замовлення Укрзалізниці на 38 пасажирських вагонів, виготовлення вантажних вагонів, контейнерної продукції та широкої номенклатури запасних частин до залізничної техніки.

Тривають трудові будні, а святкові дні дозволяють не тільки перепочити, а й осмислити та усвідомити кожному трудівнику багатотисячного колективу КВБЗ свою роль і значимість у діяльності підприємства, розвитку економіки України. Бо щодня, щомісяця, щороку вагонобудівники на своїх робочих місцях створюють для співвітчизників якісну сучасну і дуже потрібну техніку.

Прочитано 884 разів