Понеділок, 21 листопада 2016 14:15

Укрзалізниця та КВБЗ підписали договір про постачання вантажних вагонів

ПАТ «Укрзалізниця» та ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» 18 листопада 2016 року підписали договір про постачання вантажних вагонів в кількості 350 штук відповідно до проведених тендерів. Це піввагони моделі 12-783 з модернізованим візком, який дозволить збільшити міжремонтний пробіг составів.

Як повідомив нам голова правління ПАТ «КВБЗ» Анатолій Шабала, який підписав документи зі сторони заводу, Крюківський вагонобудівний вже приступив до виконання договору, тому що замовник чекає всі вагони до кінця поточного року. А поставку першої партії в кількості 50 штук очікують на початку грудня. КВБЗ взяв зобов'язання виконати договір у зазначений термін, тому в свою чергу сподівається, що партнери, які постачають комплектуючі, в тому числі велике вагонне литво, не підведуть.

Ми попросили прокоментувати подію голову наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимира Приходька. Він зазначив, що підписання договору відповідає духу Меморандуму про співпрацю між ПАТ «Укрзалізниця» та ПАТ «КВБЗ», який укладено 10 листопада 2016 року. «Тоді голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун говорив про перспективи закупівлі вантажних вагонів, – сказав Володимир Іванович. – Це перший наш договір із Укрзалізницею на постачання вантажних вагонів за останні три роки. Тому це знакова подія і хороше замовлення для підприємства. Ми зуміли зберегти виробництво у робочому стані й негайно розпочали виконання завдання».

Довідково

Піввагон моделі 12-783 – це універсальний чотиривісний суцільнометалевий вагон зі звареним кузовом збільшеного об'єму – 78 кубічних метрів, виготовлений із низьколегованих сталей. Він призначений для перевезення сипких, пакетованих, штучних вантажів, що не потребують захисту від атмосферних опадів. Вантажопідйомність – 70 тонн. Конструкційна швидкість – 120 кілометрів на годину. Визначений термін служби – 22 роки.

Прочитано 856 разів