Середа, 29 грудня 2021 10:39

Хай новий рік буде добрим для України, для ПАТ «КВБЗ», для кожного з нас!

golova pravlinnia

golova pravlinnia
Шановні вагонобудівники, дорогі заводчани! Добігає кінця грудень, час підбивати підсумки поточного року, обговорювати плани і сподівання на наступний.У першому півріччі 2021-го продовжувалася тяжка ситуація минулого року. Ми стукали в усі двері, бралися за будь-яке замовлення, щоб тільки мати роботу і зберегти колектив. 

Але з призначенням у травні на посаду міністра інфраструктури Олександра Кубракова, а затим - на посаду голови правління УЗ Олександра Камишіна сталися важливі зміни. 7 червня відбулася нарада в міністерстві, 14 серпня Олександр Кубраков, Олександр Камишін приїхали до Кременчука, побували на КВБЗ, дивилися виробництво вагонів. Потім був Форум «Україна 30» у листопаді, коли група керівників на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським проїхалася дизель-поїздом ДПКр-3, усі побачили високий рівень нашої продукції.

proxidna zima

proxidna zima

Керівники держави та уряду сприйняли нашу ініціативу, що «Велике будівництво» на залізниці дасть ще більший ефект ніж у автодорожній сфері. Оцінили вкрай складну ситуацію у транспортному машинобудуванні. Почалися зміни у забезпеченні пасажирським та вантажним рухомим складом.

Ми поставили у другому півріччі 3 дизель-поїзди, укладено контракт на постачання 100 вагонів локомотивної тяги. Сподіваюся, що перші 20 відправимо уже в поточному році з випередженням графіка на кілька місяців. А ще два дизель-поїзди – у першому кварталі 2022-ого. Вони відрізнятимуться від своїх побратимів зразка 2021 року: на прохання Укрзалізниці ми внесли зміни в конструкцію з тим, щоб збільшити пасажиромісткість. Адже УЗ планує ці поїзди для маршруту Київ-Аеропорт Бориспіль.

DIZEL EXPRESS

DIZEL EXPRESS

На наступний рік, як відомо, до Держбюджету закладено кошти ще на 100 пасажирських вагонів. Серед них - міжрегіональні вагони локомотивної тяги та плацкартні. КВБЗ має намір узяти участь у тендерах і сподівається на отримання замовлень.

Зроблено кроки й до оновлення парку вантажних вагонів. Найближчим часом має вийти програмний документ із цього приводу. Бачимо, що в УЗ посилюються дисципліна і порядок, ведеться робота з потенційними замовниками. Уже в четвертому кварталі ми почали укладати контракти на постачання вантажних вагонів і маємо їх у портфелі замовлень першого півріччя 2022-го.

Звісно, є проблеми. Нам складно конкурувати на ринку з ростом цін на литво та енергоносії на 20-30%. Але головне, що з’явився попит. Оголошено тендер на 80 приміських і регіональних електропоїздів для УЗ. Також йдеться про постачання електровозів фірмою Альстом, тепловозів Дженерал Електрик. Планується постачання поїздів метро для Києва та Харкова. Маємо намір взяти участь у цих проєктах, принаймні у частині з них, самостійно або з іноземними партнерами.

2021-й показав, що отой запас міцності, який створювало не одне покоління крюківських вагонобудівників, дозволив нам вистояти і взяти курс на подальший розвиток. Рік, що минає, був для нас продуктивним, незважаючи на всі економічні й політичні потрясіння, світову пандемію.

З другої половини 2021 року ми активно запрошуємо робітників та інженерно-технічних працівників обійняти вакантні посади. Для того, щоб залучити людей на підприємство, маємо забезпечити їх стабільною роботою, гідною її оплатою, гарантованим соціальним пакетом.

ZA ROBOTOYU

ZA ROBOTOYU

У листопаді спрацювали з непоганими фінансово-економічними показниками. Тож 19 грудня я підписав дозвіл про виплату колективу премії за підсумками листопада. Починаючи з 1 грудня, підвищено оклади і тарифні ставки.

Крюківський вагонобудівний завод продовжує рухатися вперед. Наша наполегливість і праця колективу дозволили зберегти потенціал. Ми працюємо над створенням нової техніки як у пасажирському, так й у вантажному вагонобудуванні, докладаємо зусиль, щоб вивести її на європейський ринок.

Вдячний, що у складні часи з нами були губернатор Олег Синєгубов, такі громадські організації, як Федерація роботодавців України, УСПП. Днями Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №3739 про локалізацію в машинобудуванні. Спасибі тим працівникам та членам їхніх сімей, кременчужанам, які підписали звернення за ухвалення цього закону. У нашому місті зібрано найбільше підписів!

Шановні заводчани, дякую вам за працю. Наглядова рада і правління докладають максимум зусиль для забезпечення колективу роботою та достойною заробітною платою. Хай новий рік буде добрим для України, для ПАТ «КВБЗ», для кожного з нас! Бажаю вам і вашим родинам щастя, благополуччя, міцного здоров’я та всього найкращого.

         Володимир ПРИХОДЬКО, голова наглядової ради ПАТ «КВБЗ».

Прочитано 1131 разів