Вівторок, 23 листопада 2021 08:31

Укрзалізниця запустила новий дизель-поїзд ДПКр-3-003 «Дунайський експрес» на маршрут Ізмаїл-Одеса (фото)

train expres pr

train expres pr
Як повідомила пресслужба Укрзалізниці, 20 листопада 2021 року АТ «УЗ» запустила «Дунайський експрес» Ізмаїл – Одеса. На цьому маршруті курсуватиме сучасний дизель-поїзд ДПКр-3-003 вітчизняного виробництва, виготовлений у ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

- Сьогодні ми запускаємо абсолютно нову модель приміських перевезень, - сказав голова правління УЗ Олександр Камишін, виступаючи на урочистостях з нагоди запуску поїзда. - Завдяки спільним зусиллям Укрзалізниці, Одеської обласної держадміністрації та обласної ради відсьогодні на маршрут Одеса-Ізмаїл виходить «Дунайський експрес», що стане стартом потужного розвитку системи приміських перевезень європейського зразка в Україні.

Kamishin vistup

Kamishin vistup

- Президент України під час візиту до Ізмаїла підтримав ініціативу Одеської ОДА, і сьогодні ми запускаємо цей сучасний поїзд, збудований на Крюківському вагонобудівному заводі. Тож ізмаїльчани отримали надійне залізничне сполучення з Одесою й у короткий термін можуть із комфортом дістатися обласного центру, - зазначив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Поїзд №7002/7001 Одеса — Ізмаїл відправлятиметься з Одеси щодня о 19:50 та прибуватиме до Ізмаїла о 00:32. Зворотно поїзд виправлятиметься о 01:29 та прибуватиме до Одеси о 06:11. Також експрес робитиме зупинки на станціях: Білгород-Дністровський, Кулевча, Сарата, Арциз, Главані, Дзинілор та Котлабух.

velike budiv

velike budiv

Довідково

На маршруті Одеса — Ізмаїл використовуватимуть дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу ДПКр-3. Максимальна швидкість цього поїзда — 140 км/год. У складі його 3 вагони — 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру й пристосований для перевезення маломобільного населення. Поїзд курсуватиме щоденно. Вартість квитка становитиме 189 грн.

bilia vagonaq

bilia vagonaq

salon 1212

salon 1212

v_Izmailii

v_Izmailii

 

Прочитано 596 разів