Четвер, 18 березня 2021 11:59

Крюківський вагонобудівний завод. Створюємо в Україні для українців (відео)

EKp1 previu

EKp1 previu
11 березня у Києві, в офісі Федерації роботодавців України, презентували новий фільм про КВБЗ. Це не просто рекламний ролик у традиційному оформленні. Фільм - наче наочний посібник, як могла би працювати і заробляти економіка України. На початку і диктор, і напис на екрані звертаються до глядачів: «Заробляє Україна чи заробляють на Україні?»

А далі - відповідь, підтверджена кадрами відеохроніки, цифрами і розрахунками. «За 20 років Крюківський вагонобудівний завод та суміжні підприємства створили потужний кластер транспорту соціального призначення. Це виробництво може забезпечити потреби України в рухомому складі для залізниць та метрополітенів.

Економічний ефект від виробництва 8 поїздів метро в Україні – це більше 10,1 млн євро, це 300 млн грн на проєкті. Обслуговування поїздів вітчизняного виробництва – це робота для українців. Це зарплати. А отже – надходження до бюджету. Виробництво запасних частин для вітчизняних поїздів метро. Нові робочі місця на українських підприємствах та додаткові доходи населення. Економія на обслуговуванні поїздів для метрополітену.

vagoni metro

vagoni metro

Фінансовий ефект від виробництва в Україні тільки 8 поїздів метро для Харківської мерії становитиме 146 млн грн. Загальний ефект для економіки України складе 300 млн грн.»

А далі - знову запитання: «Тож чи варто витрачати на розвиток китайської економіки 1,5 млрд грн?»

Прямої відповіді немає, але вона чітко простежується за кожним словом, за кожним кадром. «Україна – вже відомий у світі експортер техніки. Українські підприємства мають статус виробників високотехнологічної продукції. У підсумку ефект тільки від реалізації проєкту з виготовлення 8 поїздів метро в Україні це: 1100 нових робочих місць, 44 млн євро зменшення від’ємного сальдо України, 10,1 млн євро надходжень до бюджету, завантаженість 30 великих вітчизняних підприємств, 12,6 млн євро – додатковий дохід населення, 300 млн грн на користь держави».

u kabini

u kabini

Працюють люди, виїжджають на роботу нові поїзди, перевозять пасажирів підземки потяги метрополітену. Фільм короткий – лише 2 хвилини. Але ємний і життєстверджуючий. На закінчення: «Крюківський вагонобудівний завод. Створюємо в Україні для українців». Вже 20 років доводимо це справами, започаткуванням нових галузей, бажанням працювати і виготовляти складу техніку.

Лише 2 хвилини. Українські підприємства і люди хочуть жити і працювати у своїй країні. Бажаємо всім - і державним чиновникам, і представникам міського самоврядування, і пересічним громадянам - небайдужого перегляду.

Крюківський вагонобудівний завод. Створюємо в Україні для українців

Прочитано 738 разів

Медиа