Середа, 08 травня 2019 19:48

Свято миру, свободи й весни

9 may veterani 9

9 may veterani 9
Традиційна зустріч ветеранів війни 1941-1945 років відбулася 7 травня у заводському палаці культури. Цьогоріч їх було менше 20 чоловік. Знайомі прізвища: Марія Баранець, Володимир Холод, Володимир Їжак, Віктор Чмихало, Віктор Тишевич та інші. Це ті, хто незважаючи на роки і стан здоров’я, залишається, як то кажуть, у строю. Приїхали заводським автобусом у супроводі колег з підрозділів, де колись працювали. Інші уже не можуть навіть у День Перемоги прийти до пам’ятних місць, на зустрічі, на мітинги. Бо минуло 74 роки, як закінчилася та війна. Їх профспілкові лідери відвідали вдома, привітали, вручили подарунки від адміністрації та профкому КВБЗ. Ця заводська традиція є незмінною протягом багатьох років.

9 may veterani 2

9 may veterani 2
9 may veterani 1
9 may veterani 1

 На цій зворушливій зустрічі були присутні і звернулися до ветеранів зі словами вітання в.о.голови правління ПАТ «КВБЗ» Максим Крамаренко, секретар міської ради Юрій Гриценко, голова профкому Віталій Хилобоченко та його заступник, депутат міської ради Валентина Головко, директор із безпеки, персоналу та соціальних питань Леонід Олійник та інші.

Співала молодь. Як пісні воєнних років, так і народжені сьогодні, в Україні. Фотографувалися на згадку на високому ґанку палацу культури. Вже багато літ поспіль фотограф Юрій Язовцев робить такий знімок. Щороку людей на ньому все менше. Такий закон життя, і ми маємо йому підкоритися і сприймати як незворотне. Як би не одне «але». Як би ж то була остання війна в історії людства та України.

9 may veterani 3

9 may veterani 3

8 травня вагонобудівники після роботи зібралися на центральній прохідній заводу, щоб урочистою ходою пройти до стели загиблим заводчанам. Ось вона, поряд із заводом, щоб повсякчас нагадувати про тих, хто пішов воювати від верстатів та не повернувся на свої робочі місця. 140 прізвищ, обірвані долі…

Багатолюдно, майже у кожного у руках квіти. Буйство травневої зелені, височінь весняного неба. Гарячі язики полум’я вічного вогню, слова, що падають просто в серце. Такий він, День Перемоги.

9 may veterani 6

9 may veterani 6

9 may veterani 7

9 may veterani 7

9 may veterani 8

9 may veterani 8

9 may veterani 5

9 may veterani 5

Прочитано 888 разів