П'ятниця, 28 грудня 2018 14:37

КВБЗ має інвестувати, щоб піднятися до рівня європейських виробників

N G intervyu Prihodko 1

N G intervyu Prihodko 1
Рік, що закінчується, був багатим на події. Ми змогли виграти тендер на поставку дизель-поїздів, наростили випуск вантажних вагонів, заробили кошти, зокрема й на виплату солідної винагороди за підсумками 10 місяців, успішно втілюємо в життя спільні проекти. За оцінкою підсумків року, а особливо ж перспектив за традицією звернулися до голови наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимира Приходька.

- Володимире Івановичу, вже можна говорити про вдалі підсумки 2018 року?

- Так, ми збільшили обсяги виробництва вантажних вагонів, виготовивши їх 3686 штук. Наразі це більше на 83 % ніж торік. Радує темп росту реалізованої продукції порівняно з 2017-им – 143,5.

Здали замовнику перші 8 тепловозів із 30. Готується до здавання наступна партія. У нашій стратегії розвитку є цей напрям – освоєння виробництва локомотивів. Помітивши нашу активну позицію, технічні та кадрові можливості, General Electric обрав саме нас партнером проекту. Сподіваємось, що після виборів в Україні, він матиме продовження і розвиток.

У царині нової техніки маємо дві нові практично готові моделі зерновозів з обсягом кузова 124 куб.м, на випробуваннях перебуває 80-футова платформа, активно займалися освоєнням виробництва інтер’єрів для «пасажира», створювали ДПКр-3, здійснювали ремонти пасажирських вагонів, електропоїздів та дизель-поїзда, виготовляли запчастини для залізничного транспорту, а також продукцію загального машинобудування та комунальну техніку.

N G intervyu Prihodko 4

N G intervyu Prihodko 4

N G intervyu Prihodko 3

N G intervyu Prihodko 3

N G intervyu Prihodko 6

N G intervyu Prihodko 6

- Будь ласка, розкажіть про плани на 2019 рік.

- Займатимемося приміським транспортом: електро- та дизель-поїздами. На складання 6 дизель-поїздів маємо контракт із Укрзалізницею, є досвід у їх виготовленні. А ось у створення приміського електропоїзда доведеться у 2019 році інвестувати значні кошти – десь 200 млн. грн. Бо держава не планує вкладати фінанси у такі проекти. Хоча про підтримку вітчизняного виробника говориться багато.

У нас немає вибору. Ми інвестували у створення міжрегіональних швидкісних електропоїздів «Тарпан», дизель-поїзда ДПКр-2. Тепер черга приміських електричок. Маємо так вчинити, щоб жити і працювати завтра.

Щоправда наші інвестиції у десятки разів менші, ніж потрібно для розвитку, для того, щоб піднятися до рівня європейських виробників і конкурувати з ними.

У цій ситуації наглядова рада змушена балансувати між спробою зберегти колектив, припинити відтік кваліфікованих кадрів і потребою вкладати кошти в майбутнє заводу. Отже ми зробимо все, щоб 2019-ий став роком
збереження і примноження трудового колективу. Є обсяги замовлень, які дозволяють упевнено стверджувати: будемо працювати.

У 2019-ому більше інвестуватимемо ніж у попередні періоди. Так, ми заробили певний прибуток. Але цього замало. Тож маємо сьогодні заробляти, а завтра вже витрачати зокрема й прибуток наступного року, вкладаючи у створення нової техніки та придбання обладнання. Дивіденди акціонерам не виплачуємо вже протягом 6 літ. Це заради того, щоб зберегти завод і перетворити на підприємство, конкурентноздатне на європейському ринку.

Маємо навчитися управляти за умови економії коштів, підвищувати виконавську дисципліну, порядок. Тут у нас величезні резерви, починаючи від членів правління і закінчуючи майстрами в цехах, начальниками бюро у відділах. Кожен на своєму робочому місці має не забувати про відповідальність за долю підприємства.

Тож головне завдання не заробити і розділити, а заробити, щоб розвиватися, створювати. Ось один із головних напрямів нашого стратегічного розвитку.

N G intervyu Prihodko 2

N G intervyu Prihodko 2

N G intervyu Prihodko 5

N G intervyu Prihodko 5

- Щоб ви побажали вагонобудівникам напередодні Новоріччя?

Ми вступаємо у рік 150-річчя Крюківського вагонобудівного заводу. Ця дата повинна спонукати нас працювати так, щоб дійсно диверсифікація виробництва стала реальною і допомагала нам вижити за будь-яких обставин. Від імені наглядової ради і правління бажаю згуртованості, самовіддачі, успішного творчого пошуку, нових проектів і надійних партнерів. І головне: кожному працівнику - міцного здоров’я, миру, родинного затишку.

Вітаю з Новим роком також колег та партнерів Крюківського вагонобудівного в Україні та за кордоном! Бажаю їм подальшого розвитку, комерційного успіху, спільних цікавих проектів! Хай наша співпраця буде і надалі плідною та взаємовигідною!

N G intervyu Prihodko 7 1

N G intervyu Prihodko 7 1

N G intervyu Prihodko 8 1

N G intervyu Prihodko 8 1

N G intervyu Prihodko 11 1

N G intervyu Prihodko 11 1

N G intervyu Prihodko 13

N G intervyu Prihodko 13

N G intervyu Prihodko 9

N G intervyu Prihodko 9

N G intervyu Prihodko 10

N G intervyu Prihodko 10

 

N G intervyu Prihodko 12

N G intervyu Prihodko 12

 

Прочитано 1554 разів