П'ятниця, 12 жовтня 2018 14:46

На КВБЗ закінчують складання першої партії пасажирських вагонів для Укрзалізниці

Pass vagoni october1

Pass vagoni october1
Перші вісім купейних вагонів моделі 61-779, п’ять з яких так звані штабні, з обладнаним спеціальним купе для начальника поїзда, КВБЗ має передати замовнику, Укрзалізниці, наприкінці жовтня. Їх складання практично завершено, на нові вагони чекають пробігові випробування, а далі прискіпливі оглядини приймальної комісії УЗ. Усього ж у четвертому кварталі 2018-ого корпус пасажирського вагонобудування має передати на здавання 25 купейних вагонів.

Цю партію ще пофарбовано в темно-синій колір із жовтою смугою. Вагони, що виготовлятимуть наступного року будуть вже в нових кольорах і з новим логотипом УЗ, які отримало відомство після нещодавно проведеного ребрендінгу. Загалом же контракт з Укрзалізницею передбачає виготовлення для вітчизняного залізничного відомства впродовж 2018-19 років 54 пасажирських вагонів, два з яких для міжнародних перевезень габариту RIC, 20 - спальних (СВ), 21 стандартний купейний вагон і 11 - з купе для начальника поїзда.

Pass vagoni october 2

Pass vagoni october 2

Чим же відрізняються нові купейні пасажирські вагони від тих, що купила Укрзалізниця минулого року? Перш за все, їх комплектують візками нового покоління вітчизняного виробництва мод. 68-7115 зручними і надійними в експлуатації. Спроектували і виготовили їх спеціалісти ПАТ «КВБЗ» на заміну старим візкам Тверського вагонобудівного заводу, розробки 60-их років минулого століття. На відміну від старих, візки КВБЗ відповідають усім сучасним вимогам до ходових частин пасажирських вагонів. Розраховані на рух зі швидкістю 160 км/год вони мають безколискову конструкцію та обладнані дисковою гальмівною системою з протиюзним пристроєм. Нова конструкція успішно забезпечує необхідні показники плавності ходу під час руху. Візки мають термін служби 40 років.

Pass vagoni october 5

Pass vagoni october 5

Саме за розробку візків моделі 68-7115 подякував вагонобудівникам від імені відомства директор департаменту стратегічного розвитку та інвестиційної політики ПАТ «Укрзалізниця» Антон Саболевський, коли недавно відвідав Крюківський вагонобудівний завод з робочим візитом: «Ми цінуємо продукцію яку ви виготовляєте. Окреме спасибі за новий візок до пасажирського вагона. Впевнений, що пасажири вже незабаром відчують поліпшення комфорту, будуть дякувати за це Укрзалізниці і КВБЗ».

Pass vagoni october 3

Pass vagoni october 3

А ще в нових вагонах інтер’єри купе складатимуться переважно з комплектуючих, виробництво яких за ініціативою правління освоєно цього року на нашому підприємстві. Тепер маємо стелі, столики, внутрішні двері і перегородки, м’які меблі та інші більш дрібні деталі інтер’єру – поручні, вішаки – зроблено на КВБЗ.Як свідчать виробничники, комплектуючі власного виробництва тепер вчасно надходять на складання, зроблені на совість і якісніші. Непунктуальних постачальників замінив надійний виробник – ПАТ «КВБЗ».

Pass vagoni october 4

Pass vagoni october 4

Прочитано 1860 разів