Середа, 27 жовтня 2021 10:39

ПРОТОКОЛ інформування споживачів про намір встановлення тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод” на 2021/2022 рік


Інформування засобами в режимі відеоконференції проведено 23 жовтня 2021 року о 10 годині 00 хвилин з приміщення ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» за адресою: м. Кременчук, вул. Івана Приходька, 139.

Від публічного акціонерного товариства «Крюківський вагонобудівний завод» (далі - ПАТ «КВБЗ») присутні:

Головуючий: Горнєв К.Т. – головний енергетик ПАТ «КВБЗ»

Секретар: Данильчук В.П. – заступник головного енергетика ПАТ «КВБЗ»

Члени президії:

Гриценко С.Є. – начальник планово-економічного відділу ПАТ «КВБЗ»

Від Кременчуцької міської ради присутні:

Москалик І.В. – заступник міського голови -Директор Департаменту ЖКГ;

Здойма М.В. – начальник управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради;

Зеркалій І.Л. - заступник директора департаменту житлово-комунального господарства виконавчого комітету Кременчуцької міської ради.

 

Для участі у онлайн інформуванні та обговоренні в режимі відеоконференції зареєструвалося 6 учасників.

 

Порядок денний:

Інформування споживачів про намір встановлення тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод”.

 

Виступили:

Горнєв К.Т. – головний енергетик ПАТ «КВБЗ», як головуючий, озвучив тему інформування, а також представив присутніх в президії. Ознайомив присутніх з регламентом, а саме: на вступне слово та на доповідь по питанню порядку денному надається до 5 хвилин на кожен виступ, для обговорення кожного запитання до 3 хвилин. Головуючий зазначив, що запитання, пропозиції та зауваження по порядку денному подаються секретарю президії в письмовій формі від зареєстрованих осіб, які належним чином зареєструвалися.

Проведене інформування споживачівбуде запротокольовано.

Горнєв К.Т. повідомив, що ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» постачає теплову енергію основному споживачу КП «Теплоенерго», яке в подальшому надає послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води для населення, релігійних організацій, бюджетних установ та інших споживачів.

У відповідності до положень наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» до відома доводиться інформація ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» про намір встановити тарифи на виробництво теплової енергії.

Інформація ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» про намір встановити тарифи на виробництво теплової енергії була доведена на власному веб-сайті підприємства (розділ «Дошка оголошень») та на веб-порталі Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету.

Діючі тарифи встановлені рішенням Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 24.12.2020 р. № 117 «Про встановлення скоригованих тарифів на виробництво теплової енергії ПАТ «КВБЗ» та введені в дію з 01.01.2021 р.

Діючі тарифи на виробництво теплової енергії ДВТ ТЕЦ ПАТ «КВБЗ» затверджено на рівні:

- для потреб населення – 1 120,11 грн./Гкал (без ПДВ);

- для потреб релігійних організацій – 1 114,46 грн./Гкал (без ПДВ);

- для потреб бюджетних установ – 1 120,89 грн./Гкал (без ПДВ);

- для потреб інших споживачів (крім населення) – 1 143,22 грн./Гкал (без ПДВ).

Тарифи на виробництво теплової енергії, що виробляється Теплоелектроцехом (Дільницею з виробництва тепла) ПАТ «КВБЗ» розраховані згідно до вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово – комунальні послуги» (зі змінами та доповненнями) (дали – Порядок).

 

Причини які суттєво вплинули на зміну складових структури тарифів:

 

  1. збільшення ціни на паливо. У розрахунках тарифів враховано ціну природного газу згідно до умов довгострокового договору з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» на постачання природного газу. Обсяги та ціна природного газу становлять:

  • Обсяг І (фіксований) природного газу, розрахований як середньо-арифметичне значення обсягу фактичного використання природного газу споживачем за останні три роки у відповідному місяці для потреб виробництва теплової енергії для надання послуг з опалення та постачання гарячої води населенню – за ціною 6 183,33 грн. за 1000 м3 без ПДВ;

  • Обсяг ІІ, розрахований як різниця між загальним замовленим обсягом газу споживачем на відповідний розрахунковий період та сумою відповідних показників Обсягу І (фіксованого) та Обсягу ІІІ (фіксованого) – за ціною 20 641,50 грн. за 1000 м3 без ПДВ (станом на жовтень 2021 р.);

  • Обсяг ІІІ (фіксований) природного газу, розрахований як середньо-арифметичне значення обсягу фактичного використання природного газу споживачем за останні три роки у відповідному місяці для потреб виробництва теплової енергії та надання відповідних комунальних послуг бюджетним установам/організаціям та релігійним організаціям – за ціною 13 658,42 грн. за 1000 м3 без ПДВ.

Крім того, до тарифу на послуги транспортування природного газу для внутрішньої точки виходу з газотранспортної системи – 124,16 грн. за 1000 м3 на добу без ПДВ, застосовується коефіцієнт 1,10 умовних одиниць. Всього з урахуванням застосування коефіцієнту тариф на послуги транспортування природного газу для точки виходу складатиме 136,576 грн. за 1000 м3 на добу без ПДВ.

На 34,5 % підвищився тариф на послуги розподілу природного газу ПрАТ "КРЕМЕНЧУКГАЗ" (постанова НКРЕКП від 16.12.2020 р. № 2455).

 

  • збільшення витрат на електроенергію для технологічних потреб. Підвищення ціни на електричну енергію склало 10,8 %.

 

  • зниження загального обсягу виробництва на 5,3 %, у т.ч. по категорії «Населення» обсяги зменшено на 14,5 %.

 

За розрахунками ПАТ «КВБЗ» рівень економічно обґрунтованих тарифів на виробництво теплової енергії за групами споживачів є наступним:

 

Тариф на виробництво теплової енергії для потреб:

Діючий тариф

(без ПДВ)

Плановий тариф

(без ПДВ)

Відхилення

грн

%

населення, грн/Гкал

1 120,11

1 407,58

+287,47

+25,7

бюджетних установ, грн/Гкал

1 120,89

2 521,50

+1 400,61

+125,0

інших споживачів (крім населення), грн/Гкал

1 143,22

3 380,44

+2 237,22

+195,7

релігійних організацій, грн/Гкал

1 114,46

2 747,33

+1 632,86

+146,5

 

Відповідно до пункту 2 розділу ІІІ Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. для потреб населення буде застосуватися тариф що діяв в кінці опалювального періоду 2020/2021 рр., тобто 1 120,11 грн./Гкал (без ПДВ).

 

Слухали:

Горнєва К.Т. - який запропонував присутнім задавати питання, по порядку денному.

Здойма М.В. – зазначив, що пропозиція щодо встановлення тарифів на виробництво теплової енергії ПАТ “КВБЗ” не викликає запитань та зауважень, виходячи з економічних мотивів її прийняття. Тому, проєкт рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству «Крюківський вагонобудівний завод» потребує схвалення та погодження.

 

УХВАЛИЛИ:

1.Інформування споживачів проведено на засадах гласності, відкритості, добровільності та свободи висловлювань.

2.Під час проведення інформування споживачів запитань, пропозицій та зауважень в письмовій формі від зареєстрованих осіб, які належним чином зареєструвалися не надходило.

3.Надати протокол проведення інформуванняспоживачів про намір встановлення тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод” до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, оприлюднити його на офіційному веб-сайті ПАТ «КВБЗ» та веб-порталі Кременчуцької міської ради Полтавської області.

Горнєв К.Т. подякував усім присутнім за участь у проведенні інформуванняспоживачів про намір встановлення тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод”та повідомив, що інформуванняспоживачів вважати такими, що відбулися.

 

Перелік присутніх осіб

по питанню інформування споживачів «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству “Крюківський вагонобудівний завод”, що відбулось

23.10.2021 року о 10 годині 00 хвилин в режимі відеоконференції

 

№№

п/п

ПІБ

посада

1

Горнєв К.Т.

головний енергетик ПАТ «КВБЗ»

2

Данильчук В.П.

заступник головного енергетика ПАТ «КВБЗ»

3

Зеркалій І.Л.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Кременчуцької міської ради Полтавської області

4

Гриценко С.Є.

начальник планово-економічного відділу ПАТ «КВБЗ»

5

Москалик І.В.

заступник міського голови - Директор Департаменту ЖКГ

6

Здойма М.В.

начальник управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полдтавської області

Последнее изменение Середа, 27 жовтня 2021 11:12