Понедельник, 27 Июль 2020 10:06

Протокол інформування споживачів про намір коригування тарифів на виробництво теплової енергії ПАТ "КВБЗ"


Інформування споживачів в режимі відеоконференції проведено 16 липня 2020 року о 13 годині 00 хвилин з приміщення ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» за адресою: м. Кременчук, вул. Івана Приходька, 139. 

 

Від ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» (ПАТ «КВБЗ») присутні:

Головуючий: Пазинич В.П. – головний енергетик ПАТ «КВБЗ» 

    Заступник  головуючого: Сімонов С.А. – заступник головного енергетика ПАТ «КВБЗ»  

Секретар: Карякіна Н.І. – начальник теплотехнічного бюро відділу головного енергетика ПАТ «КВБЗ»  

Члени президії

          Гриценко С.Є. – начальник планово-економічного відділу ПАТ «КВБЗ» 

Від Кременчуцької міської ради присутні: 

  Декусар В.В. – заступник міського голови;

        Здойма М.В. – начальник управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради 

Для участі у онлайн інформуванні та обговоренні в режимі відеоконференції зареєструвалося 6 учасників.

 

Порядок денний:

Інформування споживачів про намір встановлення тарифів на виробництво теплової енергії  ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

 

Виступили:

Пазинич В.П. – головний енергетик ПАТ «КВБЗ», як головуючий, озвучив тему інформування, а також представив присутніх в президії. Ознайомив присутніх з регламентом, а саме: на вступне слово та на доповідь по питанню порядку денному надається до 5 хвилин на кожен виступ, для обговорення кожного запитання до 3 хвилин. Головуючий зазначив, що запитання, пропозиції та зауваження по порядку денному подаються секретарю президії в письмовій формі від зареєстрованих осіб, які належним чином зареєструвалися. 

Проведене інформування споживачів буде запротокольовано. 

         Сімонов С.А. повідомив, ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» постачає теплову енергію основному споживачу КП «Теплоенерго», яке в подальшому надає послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води для населення, релігійних організацій, бюджетних установ та інших споживачів. 

Тарифи на виробництво теплової енергії що виробляється Дільницею з виробництва тепла Теплоелектроцеху ПАТ «КВБЗ» (далі – ДВТ ТЕЦ) розраховуються та затверджуються згідно до вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово – комунальні послуги» (зі змінами та доповненнями) (далі – Порядок). 

Інформацію ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» про намір встановити тарифи на виробництво теплової енергії було доведено на власному вебсайті ПАТ «КВБЗ» (розділ «Оголошення») та на веб-порталі Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету.

Відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні») та статті 13 Закону України від 02.06.2005 N 2633-IV «Про теплопостачання» (із змінами та доповненнями) діючи тарифи на виробництво теплової енергії ДВТ ТЕЦ ПАТ «КВБЗ» були встановлені рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 17.01.2020 № 80 та введені в дію з 20.01.2020.

Діючи тарифи на виробництво теплової енергії ДВТ ТЕЦ ПАТ «КВБЗ» затверджено на рівні:

- для потреб населення – 1 132,00 грн/Гкал (без ПДВ);

- для потреб релігійних організацій – 1 194,67 грн/Гкал (без ПДВ);

- для потреб бюджетних установ – 1 049,83 грн/Гкал (без ПДВ);

- для потреб інших споживачів  – 1 095,65 грн/Гкал (без ПДВ).

Згідно до пункту 11 Порядку з метою забезпечення відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних з виробництвом теплової енергії перегляд тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання та їх структури здійснюється уповноваженим органом кожного року.

Керуючись вимогами Порядку, врахувавши запланований річний план виробництва та інші чинники, що впливають на собівартість теплової енергії, ПАТ «КВБЗ» підготувало розрахунки проєктів тарифів на виробництво теплової енергії за категоріями споживачів на 2020 - 2021 рр.

Проєкти тарифів на виробництво теплової енергії ПАТ «КВБЗ» за категоріями споживачів становлять:

- для населення – 929,64 грн/Гкал (без ПДВ) ;

- релігійним організаціям – 923,86 грн/Гкал (без ПДВ);

- бюджетним установам – 930,55 грн/Гкал (без ПДВ);

- іншим споживачам – 953,68 грн/Гкал (без ПДВ).

Зменшення розміру проєктів тарифів в порівнянні із діючими складає:

- для населення – 17,9 % (- 202,36 грн/Гкал);

- релігійним організаціям – 22,7 % (- 270,80 грн/Гкал);

- бюджетних організацій – 11,4 % (- 119,28 грн/Гкал);

- інших споживачів – 13,0 % (- 141,98 грн/Гкал).

 

Слухали

Пазинича В.П. -  який  запропонував присутнім задавати питання, по порядку денному. 

Питань не надійшло.

Декусар В.В. –  зазначив, що пропозиція щодо встановлення тарифів на виробництво теплової енергії ПАТ “КВБЗ” не викликає ніяких сумнівів, виходячи з економічних мотивів її прийняття, а також зменшення тарифу на 17,9% для населення є позитивним кроком. Тому, проєкт рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області «Про встановлення  тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству «Крюківський вагонобудівний завод» потребує схвалення та погодження.

Здойма М.В. – зазначив, що розрахунки підтверджуються та потребують затвердження.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформування споживачів проведено на засадах гласності, відкритості, добровільності та свободи висловлювань.

2. Під час проведення інформування  споживачів запитань, пропозицій та зауважень в письмовій формі від зареєстрованих осіб, які належним чином зареєструвалися не надходило.

3. Надати протокол проведення інформування споживачів про  намір встановлення тарифів на виробництво теплової енергії ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, оприлюднити його на офіційному вебсайті ПАТ «КВБЗ» та веб-порталі Кременчуцької міської ради Полтавської області.

 

Пазинич В.П. подякував усім присутнім за участь у проведенні інформування споживачів про  намір встановлення тарифів на виробництво теплової енергії ПАТ “КВБЗ” та повідомив, що інформування споживачів вважати такими, що відбулися.

Список присутніх осіб по питанню інформування споживачів «Про встановлення  тарифів на виробництво теплової енергії публічному акціонерному товариству «Крюківський вагонобудівний завод», що відбулось 16.07.2020 о 13 годині 00 хвилин в режимі відеоконференції 

п/п

ПІБ

Посада

1

 Пазинич В.П.

 головний енергетик ПАТ «КВБЗ»

2

 Сімонов С.А.

 заступник головного енергетика ПАТ «КВБЗ»

3

 Карякіна Н.І.

 начальник теплотехнічного бюро відділу головного енергетика ПАТ «КВБЗ»

4

 Гриценко С.Є.

 начальник планово-економічного відділу ПАТ «КВБЗ»

5

 Декусар В.В.

 заступник міського голови

6

 Здойма М.В.

 начальник управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради

Последнее изменение Понедельник, 27 Июль 2020 11:03