Четвер, 21 червня 2018 10:17

Утриманці утрималися

Rakovka 3

Rakovka 3
20 червня відбулося засідання виконавчого комітету Кременчуцької міської ради. Нагадаємо, до її складу, крім представників громадськості голови правління ПАТ «КВБЗ» Анатолія Шабали та колишнього секретаря міськради Василя Івка, входять міський голова Віталій Малецький, його заступники Володимир Пелипенко, Дмитро Кравченко, Валерій Декусар, Ольга Усанова, Тетяна Неїленко, Руслан Проценко, керуючий справами міськвиконкому Руслан Шаповалов та секретар міськради Юрій Гриценко – усього 11 осіб. Участь в останньому засіданні взяли семеро, через поважні причини (термінове робоче відрядження) був відсутній і Анатолій Шабала.

Анатолій Дмитрович підготував і, згідно з процедурою, передав на внесення до порядку денного засідання виконавчого комітету два проекти рішень: «Про вирішення питання будівництва теплогенеруючих потужностей у мікрорайоні Раківка», «Про вирішення питання розрахунку за вироблену теплову енергію ПАТ «КВБЗ» для КП «Теплоенерго». Проекти рішень містять низку пропозицій, реалізація яких дозволила б негайного відновити гаряче водопостачання в мікрорайоні, забезпечити теплом під час наступного опалювального періоду та прискорити процес втілення в життя проекту будівництва комунальної котельні на Раківці. Зокрема це включення до порядку денного найближчої сесії Кременчуцької міськради наступних питань: про виділення коштів (фінансової допомоги) КП «Теплоенерго» для погашення заборгованості перед ПАТ «КВБЗ» й відновлення гарячого водопостачання; про коригування строків завершення будівництва й уведення в експлуатацію котельні – не пізніше третього кварталу 2020 року; про перерозподіл коштів із міських програм на будівництво теплогенеруючих потужностей.

На засіданні виконавчого комітету був присутній депутат міськради, голова постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку Олександр Плескун. Він передав членам виконкому рішення й пропозиції спільного засідання групи депутатів, які вважають, що питання ці необхідно вирішувати негайно, тому підтримали проекти рішень, що подав Анатолій Шабала.

Та після монологу міського голови про те, що погашати борг приватних абонентів за рахунок бюджету неможливо (він стверджував, що борг Теплоенерго перед КВБЗ складається винятково з неоплачених рахунків мешканців Раківки), усі семеро утриманців міського бюджету утрималися від внесення до порядку денного питання про погашення заборгованості Теплоенерго перед КВБЗ. І таким чином відмовилися розв’язувати нагальну проблему мешканців міста, платників податків, за рахунок яких наповнюється міський бюджет і з якого чиновники отримують заробітну плату. Так само утрималися і від розгляду питання про будівництво теплогенеруючих потужностей на Раківці, запропонували ще попрацювати на проектом його рішення. Тож далі буде.

Прочитано 1173 разів