П'ятниця, 25 травня 2018 08:06

Дизель-поїзд КВБЗ на відкритті нового Бескидського тунелю

Beskid 1

Beskid 1
На запрошення керівництва Укрзалізниці голова правління ПАТ «КВБЗ» Анатолій Шабала, спеціалісти проектно-конструкторського управління, служби якості 24 травня 2018 року взяли участь у заходах з нагоди урочистого відкриття новозбудованого Бескидського тунелю.

Наш кореспондент Валентина Герасименко та фотограф торгової фірми Юрій Язовцев теж побували на місці події й повідомили подробиці.

Beskid 2

Beskid 2

Beskid 3

Beskid 3

У четвер вранці із залізничного вокзалу Львова відправився спеціальний поїзд, у якому розташувалися журналісти, гості, працівники залізниці. І цим поїздом став регіональний експрес - тривагонний дизель-поїзд ДПКр-2 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. З жовтня 2015-ого – два з половиною роки – успішно і невтомно трудиться він на Львівській залізниці.

Beskid 4

Beskid 4

Beskid 5

Beskid 5

Маршрут пролягав до перегону Бескид-Скотарське регіональної філії «Львівська залізниця». Цей маршрут знайомий крюківському дизель-поїзду. Саме тут він проходив непрості випробування у складних умовах гірської місцевості у 2014 році. Через мости та віадуки, тунелі і підйоми пролягає залізниця до головного перевалу та стратегічного Бескидського тунелю. Учасники тих випробувань і власне дизель-поїзд проїжджали тоді старим одноколійним тунелем, спостерігали за будівництвом нового, що тривало поряд.

Beskid 6-1

Beskid 6-1

І ось новий двоколійний тунель готовий. Його довжина 1764,5 метра! Це нерядова подія в житті не тільки Укрзалізниці, а й всієї країни. На урочисте відкриття завітали Президент України Петро Порошенко, члени уряду, керівники Львівської та Закарпатської облдержадміністрацій, керівники та працівники залізниці.

Beskid 7

Beskid 7

Beskid 8

Beskid 8

Президент країни спочатку вітав будівельників на стороні тунелю, що в Закарпатті, затим переїхав автомотрисою на іншу сторону і звернувся до когорти журналістів та запрошених гостей з промовою.

Петро Порошенко зазначив у своєму виступі, що новий тунель – це не лише крупний інфраструктурний проект, а й символ оновлення країни.

Цього дня звучали цікаві цифри і факти. Вперше Бескидський тунель був збудований у 1886 році і за роки, що пройшли, вичерпав свій експлуатаційний ресурс. Він міг пропускати максимум 47 поїздів на добу зі швидкістю 15-40 км/год. І це була єдина колія на всій довжині V Критського Міжнародного транспортного коридору, що проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії (Триєст-Любляна-Будапешт-Братислава-Ужгород-Львів).

Новий тунель розрахований на пропуск 100 пар поїздів на добу зі швидкістю до 70 км/год. Під час проходки тунелю з гори вивезли 270 тисяч кубічних метрів породи. Роботу виконали українські фахівці з компанії «Інтербудтунель». А прокладання додаткових пар колій, з’єднання їх із основною колією, влаштування необхідних комунікацій зробили залізничники.

Beskid 9

Beskid 9

Beskid 10

Beskid 10

Прочитано 1503 разів