Вівторок, 08 травня 2018 13:45

ПАТ «КВБЗ» вітає кременчужан з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

9 05 18 1

9 05 18 1
Шановні ветерани війни, дорогі земляки!

Наглядова рада, правління, профспілковий комітет ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» вітають вас з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ми віддаємо шану всім тим, хто переміг у жорстокій битві, виборюючи свободу, захищаючи рідну землю від ворога. Миру всім нам, єдності, щастя, злагоди та добробуту кожній родині! Щиро бажаємо вам, дорогі ветерани, міцного здоров’я та довголіття.
Світла і вічна пам’ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!

Напередодні 9 Травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – по всьому Кременчуку проходили пам’ятні меморіальні заходи, присвячені вшануванню полеглих на фронтах Другої світової. Вагонобудівники разом з іншими кременчужанами взяли участь у мітингах та покладеннях квітів до пам’ятних місць. За давньою традицією прийшли до Стели загиблим у 1941-1945 роках вагонобудівникам, що поруч із центральною прохідною, щоб віддати данину пам’яті всім, хто наближав Перемогу над фашизмом.

9 05 18 3

9 05 18 3

На мітингу були присутні член наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Павло Приходько, правління акціонерного товариства на чолі з його головою Анатолієм Шабалою, директори за напрямами, профспілковий та молодіжний активи, представники трудових колективів підприємства.

9 05 18 2

9 05 18 2

Зі словами подяки до нечисленної групи ветеранів та дітей війни звернулися: Анатолій Шабала, голова профкому Віталій Хилобоченко та молодіжний лідер відділу головного метролога Катерина Лисак. У словах кожного звучало спільне побажання: мирного неба над головою, незважаючи на те, що на сході країни зараз іде війна, ми сильні, ми вистоїмо. Ніжно і з надією на щасливе майбуття звучали дитячі голоси та розгорталися танцювальні композиції біля підніжжя Стели. До Вічного вогню керівники, ветерани, представники підрозділів та молодь поклали живі квіти.

9 05 18 4

9 05 18 4

9 05 18 5

9 05 18 5

А напередодні, 4 травня, у Палаці культури ім. І.Ф. Котлова відбувся святковий захід, також присвячений 73-річній річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, на якому вшановували ветеранів Крюківського вагонобудівного. Учасники війни, бойових дій, трудівники воєнних і повоєнних літ, діти війни – шановані гості на ветеранських зустрічах не тільки у цей день. Та цього разу привід для зустрічі був по-особливому урочистим.

На жаль, час невблаганний, вік дається взнаки, здоров’я вже не те, складно стає ветеранам навіть просто вибратися з дому. Дехто з них і зовсім прикутий до ліжка. Тож прийшли ті, хто зміг. А напередодні представники ветеранської організації і профкому ПАТ «КВБЗ» відвідали тяжкохворих удома, привітали зі святом, вручили подарунки. Уважне ставлення до ветеранів – у традиціях Крюківського вагонобудівного.

9 05 18 7

9 05 18 7

Особливу святкову атмосферу у заводському палаці культури створювали букети квітів, усмішки на обличчях, дитячі малюнки вихованців художніх навчальних закладів і мелодії воєнних років у виконанні духового оркестру «Медікус» Кременчуцького медичного коледжу. Комерційний директор, член правління ПАТ «КВБЗ» Олександр Пьоришкін та голова заводського профкому Віталій Хилобоченко привітали присутніх зі святом, побажали ветеранам сил, здоров’я, наснаги і довголіття. Вони вручили відзнаки Президента України і медалі «За перемогу над нацизмом» Олексію Дмитровичу Холоду і Івану Георгійовичу Щербаку.

9 05 18 6

9 05 18 6

Того дня отримали почесні грамоти міської та районної організацій ветеранів і учасник бойових дій Марія Іванівна Баранець, Григорій Антонович Чайка, Андрій Іларіонович Кравченко, Григорій Федорович Ус та Іван Йосипович Шепеленко. А після урочистої частини на гостей чекав концерт художньої самодіяльності колективів заводського палацу культури і святковий обід.

Прочитано 1021 разів