П'ятниця, 09 лютого 2018 14:50

На КВБЗ презентували візок 68-7115 спеціалістам Пасажирської компанії

Telegka 68-7115 prezentacia 1

Telegka 68-7115 prezentacia 1
На початку лютого на КВБЗ приїздила група провідних фахівців філії ПАТ «Укрзалізниця» «Пасажирська компанія», її пасажирських депо з усієї України — представники служб технічного обслуговування компанії з Києва, Дніпра, Одеси, Львова, Ковеля, Синельникового, Гребінки, Кременчука . Ідея провести такий захід була спільною: ПАТ «КВБЗ» і «Пасажирська компанія» домовилися про зустріч заздалегідь.

Вона мала конкретну мету: презентація нової розробки наших конструкторів – візка для пасажирських вагонів моделі 68-7115. Розрахований на рух зі швидкістю 160 км/год він має безколискову конструкцію, обладнаний дисковою гальмівною системою з протиюзним пристроєм та гідравлічними гасниками коливань двосторонньої дії і має термін служби 40 років. Візок успішно пройшов всі необхідні випробування і у квітні 2017 року міжвідомча комісія дозволила його випуск.

 

Telegka 68-7115 prezentacia 2 1

Telegka 68-7115 prezentacia 2 1

На візки саме цієї моделі КВБЗ пропонує ставити вагони, тендер із закупівлі яких УЗ збирається провести найближчим часом. Ці ж візки під час проведення капітально-відновлювальних ремонтів пасажирських вагонів без проблем можуть замінити імпортні візки виробництва Тверського вагонобудівного заводу, які сьогодні масово використовуються на УЗ. Для цього потрібно лише незначне доопрацювання гальмівної системи вагона. Тобто поле для застосування нової розробки КВБЗ може бути широким.

Telegka 68-7115 prezentacia 2

Telegka 68-7115 prezentacia 2

Тому важливо було ближче ознайомити фахівців-ремонтників Пасажирської компанії, з особливостями конструкції і технічного обслуговування нових візків. Адже саме ці спеціалісти займаються утриманням, експлуатацією, модернізацією, всіма різновидами ремонту та технічним обслуговування пасажирських вагонів Укрзалізниці. Тож така собі рекламна акція КВБЗ, наочна демонстрація можливостей створеної техніки, мала на меті розвіяти страхи саме експлуатаційників перед новим продуктом. Кожному гостю було презентовано комплект технічної документації, що складався з керівництва з експлуатації візка мод. 68-7115 та переліку обладнання, яке необхідно для його обслуговування.

Telegka 68-7115 prezentacia 3

Telegka 68-7115 prezentacia 3

Telegka 68-7115 prezentacia 4

Telegka 68-7115 prezentacia 4

Telegka 68-7115 prezentacia 7

Telegka 68-7115 prezentacia 7

Теорією не обмежилися, спеціально для гостей провели екскурсію на дільницю півскатно-візкового цеху І-376, де виготовляють ходові частини для техніки соціального призначення. Залізничники оцінили новий візок позитивно. Було видно, що він їм подобається.

Telegka 68-7115 prezentacia 8

Telegka 68-7115 prezentacia 8

А один з гостей, засукавши рукава, під зацікавлені погляди інших, успішно розібрав клемну коробку, перевіривши доступність вузлів нового виробу для ремонту та обслуговування.

Telegka 68-7115 prezentacia 6

Telegka 68-7115 prezentacia 6

Головний технолог Департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення ПАТ «Укрзалізниця» Лариса Карчевська так оцінила нову розробку КВБЗ:

– Візки непогані, єдина для нас поки проблема – це гроші. Для обслуговування крюківських візків потрібно мати хоча б мінімальний набір ремонтного обладнання, яке є не у всіх наших депо. Якщо УЗ буде масово закуповувати пасажирські вагони КВБЗ на нових візках, то ми, звичайно, будемо купувати і нове ремонтне обладнання. Тоді обслуговувати новий візок буде простіше, це полегшить нам завдання.

Telegka 68-7115 prezentacia 9

Telegka 68-7115 prezentacia 9

А ось висновок, який зробив з оглядин нового візка один з гостей – заступник начальника одеського депо Пасажирської компанії (ПКВЧД-3) Сергій Зернін:

– Потрібно переходити на своє, будь-який імпорт – це ненадійно і дорого. Альтернативи російському візку, окрім візків КВБЗ в Україні немає. Але головне, що цей новий крюківський візок при 160 км/год забезпечує хорошу плавність ходу на наших неідеальних дорогах. Ось побачите, через 5 років всі візки, зроблені за технологіями 60-х відійдуть, будуть вітчизняні. Потрібно освоювати своє. Нічого суперскладного в експлуатації нового візка немає. Буде масова експлуатація, з часом усунуть і всі виявлені під час неї недоліки.

Думки професіоналів дорогого коштують. Значить Крюківський вагонобудівний, створюючи українські пасажирські вагони і українські візки для них, рухається в правильному напрямку.

Прочитано 1819 разів