П'ятниця, 01 грудня 2017 13:22

Пункт обігріву – нова розробка ПАТ «КВБЗ»

У ТОВ «Інструментальний завод», що входить до складу акціонерного товариства «Крюківський вагонобудівний завод», реалізовано черговий новий проект. Тут на замовлення міської влади Кременчука спроектували і виготовили мобільний пункт обігріву, в якому ті, хто потребує допомоги у зимову холоднечу зможуть зігрітися, випити склянку гарячого чаю, трохи відпочити. Встановлять його в районі торгового центру «Амстор», поблизу зупинки «Залізничний вокзал».

Ідею замовити якісний, виготовлений промисловим способом пункт обігріву, замість наметового будиночка, що використовувався з цією метою раніше, висловив на одній з нарад міський голова Кременчука Віталій Малецький. Місто в жовтні оголосило тендер на закупівлю пункту, у якому були вказані вимоги до якості і конструкції. Перемогу у ньому здобуло ТОВ «Інструментальний завод». І ось через неповних два місяці проект реалізований і новенький мобільний пункт обігріву готовий прийняти перших відвідувачів.

Зовні він схожий на невеликий симпатичний дачний будиночок. Розбірний, у разі потреби компактно складається, що дозволяє легко, на звичайному причепі, перевозити його з місця на місце і швидко встановлювати.

Внутрішній інтер'єр пункту розділений на дві зони: одна, менша, – для обслуговуючого персоналу і волонтерів-помічників; друга, більша, – для відвідувачів. Обидві обладнані столами і лавочками, обігріваються електричними панелями. Лаконічно і гігієнічно.

Електроживлення приміщення здійснюється від зовнішнього джерела. Що важливо – всередині є розетки для підзарядки мобільних телефонів. Стіни – утеплені сендвіч-панелі, облицьовані склопластиком; вікна – металопластикові, захищені антивандальними сітками. На свій виріб завод дає гарантію - 1 рік.

У інструментальників вже є досвід виготовлення та реалізації схожих збірних конструкцій. Так, нещодавно було виготовлено кілька житлових і санітарних модулів для геологорозвідників. Замовникам зручні компактні будиночки сподобалися, завод отримав пропозиції щодо подальшої співпраці. Добре було б, якби і новою розробкою зацікавилися в Україні. Адже такі мобільні та в той же час міцні приміщення, що легко транспортуються і збираються, можуть стати в нагоді і в роботі рятувальників для розміщення постраждалих, і для перебування фахівців інших професій, яким доводиться працювати в польових умовах.

До того ж на підприємстві уважно прислухаються і готові максимально враховувати побажання замовників, і запропонувати їм найбільш підходящу модифікацію. Досвід і рівень підготовки фахівців підприємства це дозволяють.

Прочитано 1853 разів