Понеділок, 25 вересня 2017 13:33

КВБЗ представив кременчужанам вакуумний пилосос власного виробництва

У рамках святкування Дня міста Кременчука на одній з центральних площ 23 і 24 вересня було організовано виставку спеціальної комунальної техніки. Родзинка в тому, що цю техніку створили і виготовляють на машинобудівних підприємствах нашого міста.

Крюківський вагонобудівний завод представив на виставці два натурних зразки техніки: підмітально-прибиральну машину (ППМ) «Чистий шлях» і вакуумну підмітально-прибиральну машину (самохідний вакуумний пилосос) «Чистий шлях центр». ППМ «Чистий шлях» вже працює на вулицях Кременчука, а машина-пилосос є новинкою від крюківських вагонобудівників і, так би мовити, недавно народилася.

На виставці була показана також техніка таких машинобудівних підприємств як АвтоКрАЗ, Кременчуцький завод дорожніх машин та інші. Експозицію відвідали, як офіційні особи, так і численні мешканці Кременчука.

Наша довідка

«Чистий шлях» – щіткова підмітально-прибиральна машина (ПУМ), що призначена для швидкісного прибирання вулиць і магістралей та завантаження сміття до кузова самоскида, до якого причеплена. Вона зволожує поверхню дороги за допомогою системи зрошення для збивання пилу, запас води 1500 літрів. Як правило, одна ПУМ працює в парі з 2-3 самоскидами. Ширина підмітання за допомогою двох бічних і однієї центральної щітки – 3 метри. Повна маса машини – 6,5 тонни.

Вакуумна підмітально-прибиральна машина «Чистий шлях центр», у народі має назву «пилосос». Вона базується на шасі автомобіля, має систему щіток, підбирачів, кузов з бункером для 8 тонн сміття та баки для води загальною ємністю 3000 літрів, виносний пристрій для збирання. Може комплектуватися за бажанням замовника відвалом для збирання свіжого снігу.

Прочитано 1115 разів