П'ятниця, 28 липня 2017 13:59

Зварник КВБЗ Віктор Григораш виступив на міжнародному професійному конкурсі у Китаї

Молодий зварник Крюківського вагонобудівного заводу Віктор Григораш недавно повернувся з Китаю. Завод відрядив його до Шанхаю для участі в Міжнародному конкурсі зварників, присвяченому 70-річчю заснування Міжнародного інституту зварювання.

Учорашній випускник Вищого професійного училища №7 міста Кременчука гідно виступив на престижних змаганнях світового масштабу серед 248 зварників з 12 країн світу - України, Індії, Камеруну, ПАР, Монголії, Росії, Словаччини та інших. Віктор узяв участь в двох номінаціях з шести, а саме «Ручне дугове зварювання покритим електродом» і «Зварювання вольфрамовим електродом в аргоні». Для непосвячених звучить складно і незрозуміло. Власне так і є: зварювання - справа непроста. Від тих, хто вирішив її опанувати на хорошому професійному рівні, потрібні знання, працьовитість, наполегливість, талант, якщо хочете. І тоді прийде майстерність.

Хоча Віктору всього 20 років, його вже добре знають у Товаристві зварників України, у нього вже є досвід участі в конкурсах. Минулого року він був серед переможців конкурсу «World skills Ukraine 2016», посів друге місце на конкурсі молодих зварників в Чехії. Підготовку до цих змагань тоді ще учнів училища здійснювали за сприяння ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», під керівництвом досвідченого фахівця, заступника головного зварника підприємства Миколи Високоляна.

Цього року Микола Васильович теж подбав про серйозну підготовку молодого робітника. Підключив заводську лабораторію зварювання, навчально-виробничий центр. Віктора консультували кращі зварники КВБЗ, а також спеціально приїжджав зварник Одеського припортового заводу Геннадій Левіт, який має досвід участі в подібних змаганнях. Старші товариші радили, вчили, наставляли.

як швидко у світі розвиваються зварювальні технології. Виникає бажання їх освоїти і бути на рівні кращих зварників світу».

Ми вітаємо Віктора, який працює у складально-зварювальному корпусі електрозварником на автоматичних та напівавтоматичних машинах, його наставників з такою подією в житті, як участь у міжнародному професійному конкурсі. Віриться, що когорта зварників КВБЗ, де ця професія є наймасовішою і необхідною, найбільш високооплачуваною і затребуваною, буде і надалі поповнюватися такими гідними і талановитими молодими людьми.

До речі, у червні-липні, після закінчення навчання в ВПУ №7 на завод прийшли 14 його випускників. Їх прийняли, надали перше робоче місце. Деякі вже в цехах, інші - навчально-виробничому центрі, де вдосконалюють методи зварювання необхідних деталей і вузлів. Можливості для розвитку і професійного зростання є. Тим, хто хоче серйозно зарекомендувати себе в професії, завжди допоможуть, підкажуть, навчать у тому ж навчально-виробничому центрі, лабораторії зварювання, в цехах. Проводиться заводський конкурс зварників - готуйся і бери участь. До речі, не тільки заради вдосконалення навичок, а й заради матеріального заохочення.

Крюківському вагонобудівному заводу потрібні робочі руки. Він готовий прийняти не тільки зварників, а й людей, які володіють іншими робочими спеціальностями.

А наша розповідь про Віктора Григоровича Григораша, про шлях в професію наполегливого хлопця з багатодітної сім'ї нехай буде прикладом для інших молодих людей його покоління. Робочі люди завжди були, є і будуть потрібні. І престиж професії, оплата праці залежить не тільки від роботодавців, а й від таких ось конкретних молодих людей.

Прочитано 1261 разів