Субота, 22 квітня 2017 11:47

Річні збори акціонерів ПАТ «КВБЗ» затвердили звіти і визначили плани на поточний рік

20 квітня 2017 року відбулися двадцять п’яті загальні річні збори акціонерів Публічного акціонерного товариства «Крюківський вагонобудівний завод». Його учасники розглянули 8 питань порядку денного. Увазі акціонерів представили три доповіді – голів наглядової ради, ревізійної комісії та правління ПАТ.

Про результати фінансово-господарської діяльності акціонерного товариства за 2016 рік звітував голова правління Анатолій Шабала. Він акцентував увагу на економічних показниках, проблемах. Підприємство працювало за умови кризи в економіці України, неминуче відчуваючи на собі її вплив. На ринку вагонобудування спостерігалося падіння попиту. Тому потужності КВБЗ вдалося завантажити тільки частково. Він зазначив, що 2016 рік був краще ніж 2015-ий, але прибутковість діяльності правлінню забезпечити не вдалося. Збитки склали 112,8 млн грн.

Доповідач підкреслив, що 2017 рік обіцяє бути також непростим. Необхідно працювати над зниженням витрат, скороченням дебіторської заборгованості. Головним завданням правління залишається забезпечення підприємства замовленнями і отримання прибутку.

Голова наглядової ради Володимир Приходько виступив зі звітом наглядової ради. Він зазначив, що на засіданнях ради, в тому числі за участю правління та інших запрошених, розглядалися питання та приймалися рішення, які стосувалися планів, основних напрямків діяльності, оперативних звітів правління.

Доповідач вважає, що криза галузі вагонобудування обумовлена відсутністю у країні довгострокового планування закупівель на внутрішньому ринку, неможливістю укладати довгострокові договори, створювати у їх рамках технічно складну продукцію. Він оцінив результати роботи правління за 2016 рік, як незадовільні. Незважаючи на наявність антикризового плану вивести підприємство на прибутковість не вдалося.

Володимир Іванович назвав завдання правління на поточний період: активізувати роботу щодо збільшення обсягів випуску продукції, створити зразки нової техніки, підвищити ефективність управління та інші.

Голова ревізійної комісії Віталій Єрмаков підтвердив, що фінансовий звіт і консолідована звітність відповідають нормам законодавства України, Статуту акціонерного товариства та іншим нормативним документам, відображають результати роботи підприємства. Це підтвердив також міжнародний аудит, який дав позитивний висновок.
Доповідач зазначив, що є як позитивні зрушення в роботі ПАТ «КВБЗ», так і проблемні моменти. І запропонувала правлінню розробити заходи згідно з зауваженнями ревізійної комісії.

Збори затвердили річний звіт Товариства (річну фінансову звітність) за 2016 рік, звіт наглядової ради і ревізійної комісії. Правлінню доручено розробити заходи щодо зауважень, висловлених в доповідях. Збори затвердили порядок погашення збитків за підсумками діяльності у звітний період.

Акціонери проголосували за внесення змін до Статуту акціонерного товариства і внутрішні документи у зв’язку зі змінами в законодавстві України.

Прочитано 1375 разів