Четвер, 08 вересня 2016 12:54

Дизель-поїзд КВБЗ на 150-річчі лінії Львів–Івано-Франківськ–Чернівці

У четвер, 8 вересня, дизель-поїзд ДПКр-2-001 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу візьме участь у святкових заходах, що тривають на Львівській залізниці. Цього дня сповнюється 150 років залізничного руху лінії Львів–Івано-Франківськ–Чернівці..

Напередодні дизель-поїзд миють, чистять і готують до свята працівники Львівської залізниці за участі групи сервісного обслуговування Крюківського вагонобудівного заводу. Рано-вранці 8 вересня він відправиться зі Львова. Серед пасажирів – залізничники, гості, журналісти, артисти. Зупинки в Івано-Франківську та Чернівцях.

Як розповіли нам у прес-службі Львівської залізниці, у святкових заходах візьме також участь паровоз 1956 року випуску, відремонтований і відреставрований.

Мета свята - підкреслити значення залізничного сполучення на лінії Львів–Івано-Франківськ–Чернівці, яка 150 років тому поєднала Галичину, Прикарпаття і Буковину.

Довідково

Дизель-поїзд ДПКр-2-001 створено на Крюківському вагонобудівному заводі (м.Кременчук, Україна). Він почав працювати на Львівській залізниці 3 жовтня 2015 року. Протягом цього часу він показав свою надійність і працездатність, про що позитивно відгукуються як залізничник, так і пасажири.

Дизель-поїзд ДПКр-2-001 складається з трьох вагонів. Його конструкція дозволяє формувати склад від двох до п'яти вагонів. Експлуатаційна швидкість – 140 км/год, конструкційна – 154. Кузови виготовлені з нержавіючої сталі, встановлено жорсткі зчіпні пристрої, міжвагонні переходи герметичні. Ходова частина – візки виробництва ПАТ «КВБЗ» із пневморесорами, що робить хід поїзда плавним, комфортним для пасажирів.

У складі дизель-поїзда два головні вагони з кабінами управління й апаратними відсіками. Носова частина вагонів має краш-системи для збереження машиністів, пасажирів і самого поїзда на випадок зіткнення з будь-якими перешкодами. Вагони мають блоки крісел, які розміщені за схемою 3х3, тамбурні зони. В одному з головних вагонів є місця для розміщення інвалідів в інвалідних візках, спеціальний підйомник. Дизель-поїзд обладнаний притульно-розсувними дверима: двостулковими і одностулковими.

Кількість місць для сидіння - 283 плюс 2 місця для інвалідів на візках або плюс 6 відкидних сидінь, якщо місця для інвалідів не будуть зайняті.

Дизель-поїзд обладнаний кліматичною системою, вакуумними туалетами закритого типу, системами відеоспостереження, автоматичної діагностики роботи всіх систем, зокрема і автоматичного контролю нагрівання букс.

Під час поїздки пасажири отримують інформацію, що виводиться на електронне табло, про швидкість руху, дату, температуру повітря у поїзді і за бортом, час у дорозі і прибуття до пункту призначення.

Крюківський вагонобудівний завод готовий поставляти такі поїзди для залізниць України. Але, на жаль, на 2016 рік Публічне акціонерне товариство «Укрзалізниця» придбання вітчизняних дизель-поїздів не запланувало.

Прочитано 920 разів