Четвер, 07 липня 2016 07:50

«Інтерсіті» з вагонів Крюківського вагонобудівного заводу освоїв маршрут Київ — Херсон

Вчора, 5 липня, Укрзалізниця на літній період запустила потяг категорії «Інтерсіті» сполученням Київ — Миколаїв — Херсон (№765 / 766). У складі поїзда 5 вагонів з місцями для сидіння 1-го і 2-го класу для міжрегіональних швидкісних денних поїздів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу (м. Кременчук, Україна).

 

У Києві потяг проводжали в перший рейс Міністр інфраструктури Володимир Омелян, його перший заступник Євген Кравцов, генеральний директор Укрзалізниці Войцех Бальчун та інші офіційні особи. Вони оглянули поїзд перед його відправленням у перший рейс. 

«Ми запускаємо поїзд Київ — Миколаїв — Херсон. Це якісний Інтерсіті, реставрований в українському депо, досить комфортний. Найближчим часом буде додано вагон-ресторан. Я сподіваюся, що пасажири оцінять зручності прямого сполучення. Фактично, ми запускаємо швидкісне сполучення по всій Україні», — зазначив Володимир Омелян на брифінгу. 

Вагони, які їздять тепер на Херсон, були виготовлені на КВБЗ у 2002 році на замовлення Укрзалізниці спеціально для відкриття швидкісного руху за маршрутом Київ — Харків, і тоді їм була присвоєна категорія «Столичний експрес». Ще 14 років тому країна отримала потяги для швидкісного міжрегіонального сполучення, які складалися з вагонів 5 модифікацій відкритого типу з місцями для сидіння. Швидкість — 140-160 км / год. Вона в основному залежала від характеристик локомотива, що використовувався, так як вагони були випробувані для експлуатації на швидкостях до 160 км / год. Вагони відповідали міжнародному рівню. Це був прорив у свідомості вітчизняних машинобудівників і залізничників і пасажирів.

Столичні експреси Київ — Харків і Київ — Дніпропетровськ (а їх було виготовлено 2 пари — 4 поїзда) вітчизняного виробництва успішно і прибутково працювали на залізниці. У 2012 році їх зняли з цих маршрутів, бо закупили корейські електрички. Але, як бачите, історія повторюється. Вітчизняні потяги знову освоюють нові швидкісні маршрути.

 
 

Приємно бачити і усвідомлювати, що і зараз вони в хорошому стані і відповідають категорії «Інтерсіті». Вагони обладнані системою клімат-контролю, туалетами вакуумного типу, радіо- і відеотрансляціями, інформаційними табло, зручними кріслами для пасажирів, підйомником для людей з обмеженими фізичними можливостями. На вікнах штори-жалюзі, які дозволяють захистити пасажирів від сонця. Вагони першого класу мають загальний коридор, а також шестимісні і тримісні купе, де є телевізор, компактні столики, розетки. У вагонах другого класу відкриті салони з  достатньо широким проходом між місцями для сидіння (крісла розміщено за схемою 2х2).

 

За свідченням пасажирів, у Херсоні поїзд «Інтерсіті» з крюківських вагонів зустрічали більш урочисто, ніж у Києві, з оркестром. Люди із задоволенням ділилися враженнями. Їм було комфортно — працювали кондиціонери, є телевізори, в салонах чисто. Як повідомила начальник поїзда, заповнення  першого рейсу було стовідсотковим, пасажири залишилися задоволені комфортом і швидкістю руху. 

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв теж прийшов привітати перших пасажирів і оглянути вагони. Він зазначив зручність нового поїзда для літніх перевезень: «Сідаєте вранці в Києві на «Інтерсіті», і після обіду ви вже засмагаєте на пляжі». 

Поїзд, що складається з п’яти вагонів, курсує щодня і може перевозити 302 пасажира. Він відправляється з Києва о 07:37 і прибуває до Херсону о 14:52. Передбачено зупинки на станції Долинська (Кіровоградська область) і у Миколаєві. У зворотний шлях вирушає о 15:57 і прибуває на вокзал Київ-Пасажирський о 23:07.

 У порівнянні з існуючими звичайними пасажирськими поїздами, які з Києва до Херсона йдуть 12 і більше годин (маршруткою теж можна доїхати мінімум за 11 годин), новий «Інтерсіті» долає цей шлях значно швидше —  за 7 годин 15 хвилин. До станції Долинська (Кіровоградська область) склад тягне електровоз, який тут замінюють на тепловоз.

Прочитано 1232 разів