Середа, 25 травня 2016 14:19

Сервісний центр ПАТ «КВБЗ» у Києві

Крюківський вагонобудівний завод забезпечує своїй продукції супровід протягом усього життєвого циклу - гарантійне і сервісне обслуговування. Для цього підприємство отримало всі необхідні дозволи та сертифікати, є кваліфіковані фахівці і необхідна технічна база.

Так сьогодні в цехах корпусу пасажирського вагонобудування проходить планове технічне обслуговування швидкісний міжрегіональний двосистемний електропоїзд ЕКр1-001 «Тарпан».

З упевненістю можна сказати, що розвиток сервісного обслуговування на Крюківському вагонобудівному розпочався разом з випуском за ворота підприємства першого пасажирського вагона у 2001-ому. Надійне заводське гарантійне і післягарантійне обслуговування - це ще один плюс на користь продукції вітчизняних вагонобудівників.

А от проводити обслуговування транспорту соціального призначення виробництва ПАТ «КВБЗ» поза заводом, на існуючих в Україні вагоноремонтних підприємствах, де ремонтувалися старі пасажирські вагони, було проблематично. Адже крюківські вагони виготовлені із застосуванням сучасних технологій, принципово нових систем життєзабезпечення. Тому в 2008-му, коли кількість крюківським поїздівв Україні суттєво збільшилася, було прийнято рішення організувати у великих містах України, таких як Київ і Харків, мережу сервісних центрів з обслуговування транспорту соціального призначення, створеного на КВБЗ, і з необхідною для якісного обслуговування технічної базою.

На сьогодні працівники Київського сервісного центру, а це 19 фахівців, обслуговують два швидкісні двосистемні міжрегіональні електропоїзди «Тарпан», 10 міжрегіональних вагонів локомотивної тяги підвищеної комфортності, інші пасажирські вагони виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, а також 24 модернізованих поїзда столичного метрополітену. Тобто спеціалістам центру доводиться постійно і тісно співпрацювати з трьома організаціями: Укрзалізницею, Українською швидкісною залізничною компанією і Комунальним підприємством «Київський метрополітен».

Фахівці центру займаються найрізноманітнішими питаннями, що стосуються нашої пасажирської техніки. Наприклад, у квітні в Тернополі проходив громадський форум, у якому брали участь залізничники, депутати. Вони подорожували з Києва до Тернополя поїздом, що складається з вагонів локомотивної тяги підвищеної комфортності КВБЗ. Рівнем комфорту пасажири залишилися задоволені, їх зацікавило сучасне обладнання і конструкція вагонів. Відгуки позитивні.

Наші поїзди перевозять пасажирів по всій країні. Так, наприклад, два швидкісних «Тарпани» - двосистемні міжрегіональні електропоїзди ЕКр1 - за час експлуатації працювали на маршрутах Київ - Одеса, Київ - Кривий Ріг, Київ - Дніпропетровськ, Київ - Запоріжжя, Київ - Львів. На період літніх перевезень знову планується пустити їх з Києва до Одеси, а вагони локомотивної тяги підвищеної комфортності - за маршрутом Київ-Херсон. Техніка, навіть найнадійніша, потребує грамотної експлуатації і високого рівня технічного обслуговування. Інформація щодо стану поїздів, проходження ними маршрутів надходить сервісного центру і на завод практично цілодобово. Завдання сервісників - швидко реагувати на всі зауваження і побажання, надавати необхідну допомогу, постійно дбати про підтримку позитивного іміджу КВБЗ. І з цими завданнями наші фахівці успішно справляються.

Прочитано 963 разів