Вівторок, 03 листопада 2015 15:10

КВБЗ вітає колег-залізничників з професійним святом!

Залізничники України 4 листопада відзначають своє професійне свято. І це, без сумніву, подія всеукраїнського значення, тому що  залізничний транспорт відіграє важливу роль в економіці держави. Його стан і рівень розвитку – то показник важливих інфраструктурних та соціальних процесів у суспільстві. 
 
ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» та Укрзалізницю поєднує давня тісна й дуже важлива для обох співпраця. КВБЗ є одним із основних постачальників рухомого складу (вантажних і пасажирських вагонів) для залізничного відомства країни. Саме у співпраці з Укрзалізницею на Крюківському вагонобудівному почали створення транспорту соціального призначення, започаткували нову галузь – українське пасажирське вагонобудування. 
 
Із 2001 року на КВБЗ створено близько 700 одиниць рейкового транспорту,  близько 350 із них працюють на Укрзалізниці у складі поїздів різноманітного призначення. Серед них два п’ятивагонні  міжрегіональні поїзди локомотивної тяги, два дев’ятивагонні швидкісні міжрегіональні електропоїзди «Тарпан», сучасний тривагонний дизель-поїзд.
 
Так сталося, що День залізничника співпадає з такою важливою для обох підприємств датою, як перший місяць роботи цього дизель-поїзда на Львівській залізниці на маршруті Львів -Чернівці. Саме третього жовтня його урочисто за участю Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка презентували громадськості. А з п’ятого жовтня дизель-поїзд розпочав регулярні рейси.
 
 
Відрадно, що перший український дизель-поїзд названо «Регіональним експресом», він успішно справляється зі своєю роботою, має заповнюваність щодня на рівні 75-80%, а у вихідні – 98-100%! Він дуже потрібен Львівській залізниці та її пасажирам.
 
 
 
 
На Крюківському вагонобудівному не менше ніж у колективі Укрзалізниці прагнуть поступального, упевненого і гідного розвитку цього виду транспорту. Бо це вселятиме надію на нові замовлення для вагонобудівників. А на КВБЗ готові відгукнутися на будь-які запити залізничників. Зокрема, як вже повідомляли, колектив у спільно із залізничниками працює над створенням сучасного вантажного магістрального електровоза.
 
Наглядова рада, правління, колектив ПАТ «КВБЗ» щиро вітають керівництво та колектив Укрзалізниці з професійним святом! 
 
Наша з вами спільна робота в питаннях поліпшення якості транспортного обслуговування пасажирів та перевезення вантажів, виходу на лінію нових поїздів, збільшення швидкостей руху відповідальна та важлива. Віримо, що, завдяки співпраці залізничників та вагонобудівників, Україна зможе зробити наступний крок у напрямі модернізації й технічного оновлення вітчизняних залізниць.
 
Бажаємо вам з нагоди Дня залізничника нових професійних здобутків, енергії та завзяття, міцного здоров’я, миру та злагоди.
Прочитано 935 разів