П'ятниця, 31 липня 2015 18:41

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський відвідав КВБЗ

31 липня 2015 року міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський у рамках перебування в Полтавській області відвідав Публічне акціонерне товариство «Крюківський вагонобудівний завод». Його зустрічали і супроводжували підприємством голова правління Анатолій Шабала, члени правління, головні спеціалісти.

Андрій Пивоварський та інші посадові особи ознайомилися з роботою конструкторсько-технологічних підрозділів, оглянули виробництво ходових частин для транспорту соціального призначення у півскатно-візковому цеху, а також готову продукцію і технологію її виготовлення в корпусі пасажирського вагонобудування.

Адже саме на Крюківському вагонобудівному заводі створено сучасну вітчизняну галузь пасажирського вагонобудування. Присутні побачили повний цикл створення рейкових транспортних засобів: від проектування до виходу готової продукції.

Серед них сучасний тривагонний приміський дизель-поїзд, який створено і складено за кошти підприємства, він успішно пройшов усі випробування, має дозвіл на серійне виробництво. Його планують придбати в 2015 році для потреб Львівської залізниці. Хоча один дизель-поїзд не зробить, як кажуть, погоди. Необхідна державна програма подальшого виробництва та закупівлі приміських дизель- та електропоїздів і заміни ними вкрай зношеної техніки на приміських маршрутах.

На Крюківському вагонобудівному міністр інфраструктури, гості та журналісти побачили також вагон для міжнародних перевезень габариту RIC, вагон-ресторан, багажний вагон, спальний вагон. Анатолій Шабала, розповідаючи про них, підкреслив, що на підприємстві створено пасажирські вагони усіх типів, міжрегіональні швидкісні двосистемні електропоїзди «Тарпан» (з липня 2014 працюють на залізниці), міжрегіональний поїзд локомотивної тяги, поїзди метро, міжповерхові та тунельні ескалатори, ходові частини (візки) для всіх видів вагонів і поїздів метро.

Крім цього, КВБЗ є традиційним великим виробником вантажних вагонів різних моделей і модифікацій. Проектно-конструкторський підрозділ працює над створенням магістрального електровоза, приміського електропоїзда. Для виготовлення цієї такої потрібної для України і українців продукції є і виробничі потужності, і кваліфікований персонал.

Однак підприємство значною мірою простоює, люди у вимушених відпустках. Анатолій Шабала озвучив проблеми, що хвилюють вагонобудівників. Зокрема потрібні конкретні кроки на виконання доручення Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо розміщення замовлень на Крюківському вагонобудівному заводі на оновлення залізничного парку до кінця року, про яке йшлося під час засідання колегії міністерства інфраструктури у липні поточного року.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Пісоцький, який теж взяв участь у візиті міністра інфраструктури на КВБЗ, переконаний, що підняти промисловість можна тільки шляхом консолідації зусиль влади і промисловців. Обласна рада підтримала ініціативу крюківських вагонобудівників про закупівлю у них рухомого складу за кредитні кошти під державні гарантії.

Необхідна активна політика в галузі інфраструктури, розміщення замовлень на нові види транспорту на вітчизняних підприємствах. Це стимулюватиме високотехнологічне виробництво з високою доданою вартістю. При цьому стимулюватиметься експорт продукції цих галузей, а також імпорт технологій. Всі успішні держави діяли і діють саме так, - такі думки стали лейтмотивом зустрічі вагонобудівників з міністром інфраструктури Андрієм Пивоварський.

Прочитано 906 разів