Архів новин

Архів новин

Tender pod voprosom 1

Tender pod voprosom 1
Із 14 травня поточного року триває тендер Укрзалізниці на постачання 54 пасажирських вагонів. 9 липня відбулося засідання тендерного комітету, опубліковано в ProZorro його рішення про відповідність поданих заявок умовам торгів. 16 липня відбувся аукціон, стали відомі цінові пропозиції учасників. ПАТ «КВБЗ» запропонував найнижчу ціну серед учасників.

І вже того ж дня і наступного багато ЗМІ повідомили новину, що Крюківський вагонобудівний завод виграв тендер на постачання пасажирських вагонів за чотирма лотами на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Журналісти навіть уявити собі не могли, що може бути інакше. Але не так все просто в королівстві, що має назву Укрзалізниця. Тендерний комітет повинен порівняти ціни учасників і підписати протокол. Він збирався 17-ого, 19-ого, потім 23 липня. Нове засідання призначено на 8 серпня. «Чому?» - запитаєте ви. А тому що 13 членів тендерного комітету не можуть прийняти просте рішення. Тому що надумали проводити новий аналіз і порівняння цін на ринку. Як то кажуть, після бійки. Тому що непрофесіоналізм, безвідповідальність, недотримання вимог Закону України «Про державні закупівлі» стали нормою в роботі окремих керівників УЗ. Протягом цього тендеру не тільки його учасники, а й вся Україна спостерігали тому підтвердження.

IMG 20170830 163013

IMG 20170830 163013
Триває тендер Укрзалізниці на поставку 54 пасажирських вагонів. 9 липня пройшло засідання тендерного комітету, опубліковано в ProZorro його рішення про відповідність поданих заявок умовам торгів. 16 липня – аукціон, коли стануть відомими цінові пропозиції учасників. На цьому зробимо акцент: тільки 16 липня згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» можна оприлюднити запропоновані виробниками ціни!

Як же так сталося, що ще 23 червня інтернет-простором розійшлася вміщена на офіційному сайті ПАТ «Укрзалізниця» інформація зі звинуваченням Крюківського вагонобудівного заводу у встановленні начебто зависоких цін на пасажирські вагони? В ній КВБЗ називають монополістом, хоча насправді Укрзалізниця є другим з десяти державних монополістів України, які формують більше 11% ВВП країни. Інформація містила цифри, які не відповідають дійсному стану справ, а тому викликала, м’яко кажучи, обурення виробників. На Крюківському вагонобудівному вважають ці звинувачення безпідставними і провокаційними.

Deput komissiya 26 06

Deput komissiya 26 06
Минулої п’ятниці, 6 липня, відновлено постачання гарячої води в житлові будинки мікрорайону Раківка. Як повідомив головний енергетик Олег Константинов, це стало можливим завдяки досягнутим із міською владою домовленостям щодо погашення заборгованості КП «Теплоенерго» перед ПАТ «КВБЗ» за спожитий теплоносій. На сьогодні повернули 20 млн грн. Це дозволило КВБЗ розрахуватися за газ із НАК «Нафтогаз України» й отримати ліміти палива для підігріву води в літній період.

Deput komissiya 26 06

Deput komissiya 26 06
Працівники заводу, мешканці Раківки, які не отримують належної якості послуги з подачі гарячої води по кілька місяців поспіль протягом кількох останніх років, 26 червня взяли участь у вже третьому спільному засіданні депутатських комісій Кременчуцької міської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та з питань житлово-комунального господарства. Тема засідання та ж – погашення боргу КП «Теплоенерго» перед ПАТ «КВБЗ» за спожитий носій, відновлення гарячого водопостачання в мікрорайоні Раківка та забезпечення опалення в осінньо-зимовий період. На попередні два запрошені міський голова та його заступники не з’явилися. Проте їм передали звернення мешканців із вимогою розв’язати дану проблему.

Chistiy shlyah v Kyive 1

Chistiy shlyah v Kyive 1
Розроблена і виготовлена в ПАТ «КВБЗ» щіткова підмітально-прибиральна машина (ППМ) елеваторного типу «Чистий шлях Шосе» призначена для важкого і швидкісного прибирання великих транспортних магістралей та міських вулиць. Підібраний змет (сміття, пісок, бруд, гравій тощо) по стрічці транспортується просто до кузова самоскида, який і буксирує саму машину. Регульована ширина підмітання за допомогою двох лоткові бічних щіток і однієї циліндричної задньої – 3 метри, швидкість руху під час підмітання – до 8 км/год, продуктивність прибирання – до 1,2 тонни змету за хвилину. Із допомогою дистанційного пульта машина управляється оператором просто з кабіни самоскида. Зволоження дорожньої поверхні і пригнічення пилу проводиться завдяки системі зрошення, для цього у двох баках із нержавіючої сталі, що знімаються, є півторатонний запас води. Як правило, одна ППМ працює в парі з 2-3 самоскидами. Використання замість ручної праці на прибиранні вулиць ППМ «Чистої шлях Шосе» не тільки значно прискорює процес, а й дає економію фонду зарплати та паливно-мастильних матеріалів приблизно 5000 грн на одному кілометрі вулиці.

Четвер, 21 червня 2018 10:17

Утриманці утрималися

Rakovka 3

Rakovka 3
20 червня відбулося засідання виконавчого комітету Кременчуцької міської ради. Нагадаємо, до її складу, крім представників громадськості голови правління ПАТ «КВБЗ» Анатолія Шабали та колишнього секретаря міськради Василя Івка, входять міський голова Віталій Малецький, його заступники Володимир Пелипенко, Дмитро Кравченко, Валерій Декусар, Ольга Усанова, Тетяна Неїленко, Руслан Проценко, керуючий справами міськвиконкому Руслан Шаповалов та секретар міськради Юрій Гриценко – усього 11 осіб. Участь в останньому засіданні взяли семеро, через поважні причини (термінове робоче відрядження) був відсутній і Анатолій Шабала.

Четвер, 21 червня 2018 08:54

І знову говорили й говорили

Deput komissiya 1

Deput komissiya 1
19 червня відбулося чергове спільне засідання депутатських комісій Кременчуцької міської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та з питань житлово-комунального господарства. Тема засідання – погашення боргу КП «Теплоенерго» перед ПАТ «КВБЗ» за спожитий носій, відновлення гарячого водопостачання в мікрорайоні Раківка та забезпечення опалення в осінньо-зимовий період. Як ми вже повідомляли раніше, терпець у кременчужан урвався, тому вони вимагають, щоб чиновники й зокрема міський голова відповідали за свою бездіяльність і байдужість. Тому представники заводського колективу, ветерани підприємства, голови профспілкових організацій підрозділів – усі мешканці Раківки – стали учасниками засідань комісій і 7 червня, і 19 червня.

Gorishni Plavni

Gorishni Plavni

Вважаю, немає таких питань, що не можна вирішити. Просто, щоб зрушити будь-яку справу з місця, потрібні лише вольове рішення, розумний і виважений підхід до справи і зацікавленість у результаті, як це зробили наші сусіди в місті Горішні Плавні. Там комунальне підприємство «Теплоенерго» менше ніж за рік зі збиткового перетворилося на прибуткове. Ми вирішили дізнатися, як це вдалося зробити, і разом із директором департаменту житлово-комунального господарства Іваном Москаликом, директор КП «Теплоенерго» Віталієм Одношевним відправилися до Горішніх Плавнів за досвідом.