Середа, 21 липня 2021 14:33

Пробіг дизель-поїзда ДПКр-2 на маршруті Львів-Чернівці наближається до 1 млн кілометрів

prev

prev
Це фото облетіло ЗМІ та соціальні мережі – у Львові зустрілися і тепер постійно працюють дизель-поїзди КВБЗ двох серій ДПКр-2 та ДПКр-3. Про ДПКр-3, переданий на Львівську залізницю з Києва, ми писали детально. А сьогодні поговоримо про ДПКр-2.

Здається, зовсім нещодавно перший український дизель-поїзд ДПКр-2-001 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу вирушив у свій перший рейс із пасажирами. А було це 3 жовтня 2015 року. Тож незабаром уже 6 літ, як поїзд на Львівській залізниці.

Сьогодні він трудиться на тому ж маршруті, з якого починав, - Львів-Чернівці. «Це основний його маршрут, та бува, направляють і на інші», – розповідає начальник відділу сервісного обслуговування ПАТ «КВБЗ» Михайло Горбань. Так, ми пам’ятаємо, що саме ДПКр-2 був одним із учасників відкриття Бескідського тунелю 29 травня 2018 року, возив у гори журналістів та інших пасажирів.

beskid

beskid

Від Львова до Чернівців – 267 кілометрів. На маршруті чотири зупинки: Ходорів, Івано-Франківськ, Коломия, Снятин.
О 6:04 ранку дизель виїжджає з Чернівців. О 9:51 він у Львові. Вечірній рейс зі Львова стартує о 18:09, щоб бути у Чернівцях о 22:05.

Станом на 18 липня загальний пробіг ДПКр-2-001 складає 933 443 кілометри. За кожну добу ця цифра збільшується принаймні на 534 кілометри. Тож не за горами той день, коли наш перший дизель-поїзд приєднається до своїх сородичів, створених на КВБЗ - міжрегіональних поїздів локомотивної тяги (МПЛТ) та міжрегіональних швидкісних електропоїздів ЕКр1 «Тарпан». Вони мають пробіг, що обчислюється мільйонами кілометрів.

ludi

ludi

Обслуговування поїзда ТО-2, ТО-3 здійснюється в моторвагонному депо Львова. Планові регламентні ремонти – в Тернополі, де є відповідна ремонтна база. Останній із них - ТР-2 - пройшов у листопаді 2020 року. Тобто на Львівській залізниці разом із заводом-виробником налагоджено технічне обслуговування та планові ремонти.

За участю залізничників та представників КВБЗ регулярно проводяться наради з якості, на яких обговорюються всі робочі моменти експлуатації ДПКр-2, не припиняється робота над удосконаленням систем і вузлів дизель-поїзда. Остання така нарада відбулася наприкінці червня поточного року.

Наша довідка

Дизель-поїзд ДПКр-2-001 виробництва ПАТ «КВБЗ» складається з трьох вагонів. Його конструкція дозволяє формувати склад від двох до п’яти вагонів. Експлуатаційна швидкість - 140 км / год, конструкційна - 154 км / годКузови виготовлені з нержавіючої сталі, встановлені жорсткі зчіпні пристрої, міжвагонні переходи герметичні.

Ходова частина - візки виробництва ПАТ «КВБЗ» з пневморесорами, що робить хід поїзда плавним, комфортним для пасажирів. У складі дизель-поїзда два головних вагони з кабінами управління і апаратними відсіками. Носова частина вагонів має краш-систему для захисту машиністів, пасажирів і самого поїзда на випадок зіткнення з будь-якими перешкодами.

kresla

kresla

Вагони мають блоки крісел, розміщені за схемою 3х3, тамбурні зони. В одному з головних вагонів є місця для інвалідів у інвалідних візках, спеціальний підйомник. Кількість місць для сидіння - 283 плюс 2 місця для інвалідів у візках або плюс 6 відкидних сидінь, якщо місця для інвалідів не будуть зайняті.

sidenia

sidenia

Дизель-поїзд має розсувні двері: двостулкові й одностулкові. Довжина тривагонного дизель-поїзда - 73 560 мм, ширина кузова 3500 мм. Кількість приводних візків - три (по одному в кожному вагоні).

Дизель-поїзд ДПКр-2 обладнаний кліматичною системою, вакуумними туалетами закритого типу, засобами відеоспостереження, здійснюється автоматична діагностика роботи всіх систем, зокрема й автоматичний контроль нагрівання букс.

tualet

tualet

Під час поїздки пасажири всіх вагонів отримують інформацію за допомогою електронного табло про дату швидкість руху, температуру повітря, час в дорозі та до пункту призначення.

pelenalniy stol

pelenalniy stol

Прочитано 463 разів