П'ятниця, 18 червня 2021 11:02

На КВБЗ завершено плановий ремонт міжрегіонального поїзда локомотивної тяги

z paketom

z paketom
На КВБЗ завершено плановий ремонт п’ятивагонного міжрегіонального поїзда локомотивної тяги – МПЛТ. Чотири вагони пройшли деповський ремонт, ще один – капітальний згідно з регламентом.

Вагони з’єднані у поїзд постійного формування герметичними міжвагонними переходами. Наразі він знаходиться на коліях випробувального полігону КВБЗ в очікуванні приймальної комісії Укрзалізниці.

Поїзд був прийнятий міжвідомчою комісією у грудні 2011 року і почав працювати на залізниці з квітня 2012-ого. Тобто незабаром йому 10 літ. Пробіг вагонів - 2 млн 540 тис. кілометрів!

Якщо цього не знати, то візуально – це новий состав. Сяють свіжою фарбою кузови ззовні. Їх перефарбували згідно з регламентом деповського ремонту. Вони у гарному стані також і з середини, бо виготовлені із нержавіючої сталі.

u vagoni

u vagoni

Тривають пусконалагоджувальні роботи: регулювання гальмівної системи, систем автоматичного відкривання-закривання дверей, кліматичного контролю, зв’язку, пожежної сигналізації та інших. Адже повністю перевірити їх роботу можна, тільки коли всі вагони з’єднані в состав.

agregat

agregat

Тут працюють електромонтажники, слюсарі механоскладальних робіт, інтер’єрники, слюсарі сантехнічних систем Роман Сарапіонов, Олександр Явтушенко, Віталій Олефір, Олександр Лумбов, Роман Зубко та інші. Керує роботами начальник зміни Андрій Кінаш.

dvoe

dvoe

Тут же, в составі, знаходяться директор із виробництва та сервісу Тарас Беценко, начальник корпусу пасажирського вагонобудування Іван Головань. Передача поїзда після планового ремонту – наче здавання нової продукції. Високий ступінь відповідальності перед власником составу – Українською залізничною швидкісною компанією, а також перед пасажирами, які ним подорожуватимуть.

Як повідомив нам Тарас Беценко, міжрегіональні поїзди локомотивної тяги виробництва КВБЗ ходять на маршрутах Київ-Запоріжжя, Київ-Кривий Ріг, Київ-Одеса.

xvist

xvist

Нагадаємо, що на Крюківський вагонобудівний чотири вагони міжрегіонального поїзда локомотивної тяги для проведення планового деповського ремонту прибули 15 квітня поточного року. Ще один вагон із цього складу проходив на підприємстві плановий капітальний ремонт.

Тоді ми писали, що завершити роботи і передати вагони УЗ заплановано у першій декаді липня поточного року. Як бачите, все йде за графіком.

Вагони для міжрегіональних поїздів локомотивної тяги створили і виготовили на КВБЗ на замовлення Укрзалізниці до Євро-2012. Серед них є вагон з VIP-салоном, вагони першого класу (розташування крісел за схемою 2Х2), другого класу (3Х2). За комфортом і оснащеністю, швидкістю (160 км/год) вагони МПЛТ не відрізняються від вагонів швидкісних міжрегіональних електропоїздів. Проте МПЛТ набагато дешевші, ніж електропоїзди.

Дев’ятивагонний міжрегіональний поїзд локомотивної тяги почав працювати на маршруті Київ-Харків у квітні 2012 року, ще до того, як електропоїзди Хюндай прибули до України. Згодом випустили ще один вагон (штабний) і створили два поїзди по 5 вагонів - усього складено 10 таких вагонів. КВБЗ має базу для проведення всіх видів ремонтів рухомого складу, дозвільні документи на виконання таких робіт.

pid vagon

pid vagon

Створено також низку центрів для гарантійного і сервісного обслуговування составів. Завдяки цьому технічне обслуговування і планові ремонти виконуються в найкоротші строки. Поїзди весь час знаходяться в експлуатації, приносять прибуток УЗ і забезпечують якісне обслуговування пасажирів.

 

Прочитано 632 разів