Понеділок, 15 березня 2021 08:58

Через заборгованість «Теплоенерго» перед КВБЗ міський бюджет може недорахуватися мільйонів гривень

Pleskun

Pleskun
На це 11 березня на сесії міської ради звернув увагу депутат, голова бюджетної комісії Олександр Плескун. Він зазначив, що станом на 1 березня 2021 року борг «Теплоенерго» перед виробником теплоносія (ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод») складає 59 млн 763 тис. грн. Якщо борг зростатиме й далі, мешканці мікрорайону можуть залишитися без опалення та гарячої води.

Олександр Плескун розповів, що через величезну заборгованість комунального підприємства КВБЗ не може належним чином розрахуватися за природний газ перед державним монополістом - НАК «Нафтогаз Україна».

Депутат вказав на те, що на даний момент «Нафтогаз України» у судовому порядку намагається стягнути з ПАТ «КВБЗ» близько 2 млн грн штрафних санкцій внаслідок несвоєчасних оплат за поставлений газ.

Крюківський вагонобудівний буде змушений ці збитки в подальшому стягувати з «Теплоенерго». Внаслідок цього, за словами Олександра Плескуна, міський бюджет недорахується значних коштів. А ще, на думку голови бюджетної комісії, керівництво комунального підприємства не приділяє достатньої уваги стабілізації платіжної дисципліни своїх абонентів, не вживає для цього дієвих заходів. Депутат навів наступні цифри заборгованості:

- від населення – 58 млн 947 тис. грн,
- від бюджетних установ – 1 млн 437 тис. грн,
- від релігійних організацій – 36 тис. грн.

Тож він вимагав найшвидшого погашення існуючої заборгованості «Теплоенерго» перед виробником теплоносія для недопущення передчасного завершення опалювального періоду в мікрорайоні Раківка.

sesia

sesia

Керівнику «Теплоенерго» слід забезпечити впровадження дієвих заходів щодо стабілізації платіжної дисципліни абонентів.

Депутати запит підтримали.  Мер Кременчука Віталій Малецький відповів, що питання вирішать і нададуть депутатові відповідь.

Прочитано 337 разів