Понеділок, 07 вересня 2020 16:25

Вагонобудівники підтримали відкритий лист промисловців України до Президента й уряду

AN1A5305 до листа

AN1A5305 до листа
Пропозиції щодо підтримки законопроекту №3739 та постанови Кабінету Міністрів України про впровадження пілотного проєкту щодо локалізації виробництва при публічних закупівлях у галузі машинобудування

Українська промисловість нині переживає не найкращий період. У той час, коли вітчизняні підприємства через брак замовлень вимушені скорочувати або припиняти свою діяльність, рівень імпорту лише в державних публічних закупівлях продукції машинобудування перевищує 50%. Тож кошти українських платників податків поповнюють бюджети інших країн. Вітчизняна ж економіка занепадає, зупиняються заводи, поневіряються у пошуках роботи українці, котрі ще недавно працювали на успішних потужних підприємствах. Ситуація з кожним днем погіршується. Зберегти промисловий потенціал країни від остаточного руйнування зможуть лише якомога швидше ухвалені закони, спрямовані на захист вітчизняного виробника.

 Депутати Дмитро Наталуха, Дмитро Кисилевський та Роксолана Підласа у активній співпраці з Федерацією роботодавців України розробили законопроєкт 3739 «Про публічні закупівлі» стосовно створення передумов для стійкого розвитку і модернізації вітчизняної промисловості». Він передбачає обов’язкову наявність української складової (24-40% локалізації з 2021 року і 40-60% з 2024 року) у продукції чотирьох підгалузей машинобудування: залізничному транспорті, міському транспорті, комунальній техніці та енергетичному машинобудуванні.

Цей законопроєкт одразу підтримала переважна більшість вітчизняних промислових підприємств, а 21 липня він був прийнятий 248 голосами депутатів Верховної Ради у першому читанні.

Також Кабінет Міністрів України підготував проєкт Постанови «Деякі питання реалізації пілотного проєкту зі здійснення закупівель техніки галузі машинобудування з підтвердженим ступенем локалізації виробництва», яка передбачає впровадження закупівель із критеріями по локалізації до 2021 року.

На жаль, прийняття цього законопроєкту та впровадження постанови Уряду затягується, посилюється зовнішнє протистояння зацікавлених у цьому осіб.

Показники ж роботи підприємств лише вагонобудівної галузі за 8 місяців 2020 року невтішні. Вони свідчать про неухильне зменшення кількості заводів, що виготовляють продукцію вагонобудування. Із 12 підприємств, які працювали у 2019-ому, у липні 2020 року діяли лише 7. І ця негативна тенденція триває. У серпні поточного року реалізацію вантажних вагонів вже здійснювали лише 5 підприємств. Відповідно обсяги реалізації вітчизняних вантажних вагонів протягом 8 місяців 2020 року постійно зменшувалися: з 417 у січні до 242 у серпні, тобто скоротилися в 1,7 рази. За такої тенденції вже в 2021 році в Україні може залишиться, в кращому випадку, тільки один вагонобудівний завод.

Автори законопроєкту 3739, уряд та ми переконані, що прийняття зазначених нормативних документів дозволить українській промисловості отримати необхідні для подальшого розвитку кошти, зберегти й створити тисячі нових робочих місць і зміцнити економічний суверенітет держави. Працівники промислових компаній Кременчука щиро вболівають за долю своїх підприємств, за Україну та майбутнє своїх дітей, тож рішуче налаштовані відстоювати права на працю та гідне життя у рідній країні.

Об’єднавшись, промисловці вирішили звернутися до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова і Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з вимогою якнайшвидше ухвалити законопроєкт 3739 щодо локалізації при публічних закупівлях та прийняти постанову уряду про закупівлі в галузі машинобудування з підтвердженим рівнем локалізації.

Крюківські вагонобудівники пропонують підтримати підготовлений офіційний лист-звернення з чітко викладеними аргументами, громадянською позицією та вимогами і підписати його всім небайдужим до цієї проблеми громадянам України.

AN1A6855

AN1A6855

 

 

Президенту України Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, Прем᾿єр-міністру України Денису Шмигалю. 

ДОСИТЬ ГОДУВАТИ ЕКОНОМІКИ ІНШИХ КРАЇН!

МИ СОЛІДАРИЗУВАЛИСЯ І СТАЄМО НА ВАРТУ ЗАКОННИХ ІНТЕРЕСІВ ТА ПРАВ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ТА ДЕРЖАВИ, ЩОБ НЕ ДОПУСТИТИ ВНУТРІШНЬОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ, ЯКУ НЕСЕ УКРАЇНІ ЕКОНОМІЧНЕ ВИСНАЖЕННЯ.

МИ – ЦЕ УКРАЇНСЬКІ ПРАЦІВНИКИ, які не спокусилися на обіцянки заробітку за кордоном, а працюємо в Україні, виробляємо українське та хочемо, аби тут вчилися і працювали наші діти.

МИ – УКРАЇНСЬКІ РОБОТОДАВЦІ, ЯКІ ВКЛАДАЮТЬ КОШТИ В УКРАЇНУ, відновлюють роботу підприємств, відкривають нові, створюють робочі місця й наповнюють Державний бюджет податками та зборами.

МИ – УКРАЇНСЬКІ ПРОФСПІЛКИ, ЩО ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ЗАХИСТ ТРУДОВИХ, СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ПРАЦІВНИКІВ.

НАША МЕТА – відбудова й економічний розвиток України, реіндустріалізація країни та створення прозорих умов для розвитку підприємництва.

НАША ЗАДАЧА – ухвалення законопроєкту №3739 щодо локалізації виробництва при публічних закупівлях та прийняття постанови Уряду відносно закупівель у галузі машинобудування з підтвердженим рівнем локалізації!

МИ ВИМАГАЄМО!

1. Припинити руйнування вітчизняної промисловості на догоду імпортерам. Оскільки імпортери годують не Україну, а свої держави.

2. Навести лад у публічних закупівлях, які сьогодні не враховують потенціал близько 4000 вітчизняних підприємств-виробників комплектуючих або кінцевої продукції. Відповідно, вітчизняна промисловість занепадає.

3. Не довіряти новоявленим експертам із наглядових рад держпідприємств-монополістів, які діють всупереч інтересам України, і віддати пріоритет продукції українського виробництва – локомотивам і швидкісним потягам, турбінам і компресорам, гелікоптерам і катерам, трамваям і тролейбусам, «швидким допомогам» і пожежним машинам. Українська техніка за своєю якістю гідна конкурувати з імпортною. Відповідно це дасть змогу створити в Україні щонайменше 100 тис. нових робочих місць.

4. «НІ!» товарним кредитам у публічних закупівлях, де Україна й українці отримують борги, а інші країни – робочі місця та виробництва.

5. Вимагаємо ухвалити законопроєкт №3739 щодо локалізації виробництва при публічних закупівлях та прийняти постанову Уряду відносно закупівель галузі машинобудування з підтвердженим рівнем локалізації! Розвиток промисловості та створення нових робочих місць заради ДОБРОБУТУ ДЛЯ ВСІХ!

AN1A9250

AN1A9250

AN1A9272

AN1A9272

AN1A8777777

AN1A8777777

AN1A8804444

AN1A8804444

AN1A8749

AN1A8749

AN1A8775

AN1A8775

AN1A8832

AN1A8832

AN1A8787

AN1A8787

Прочитано 1547 разів