Понеділок, 17 серпня 2020 08:34

Крюківський вагонобудівний завод придбав для лікарні «Правобережна» сучасний апарат інтенсивної терапії

1111

1111
Як відомо, у березні поточного року в рамках заходів, спрямованих на протидію поширенню COVID-2019, КВБЗ разом з іншими підприємствами Кременчука долучився до справи додаткового оснащення необхідним обладнанням медичних закладів міста. Головним адресатом допомоги стало інфекційне відділення Лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька», визначене базовим для лікування хворих на новий вірус. Лікарню «Правобережну» було визначено як резервну на випадок збільшення кількості хворих, які потребують стаціонарного лікування. Тому голова наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько доручив спеціалістам підприємства проконсультуватися з медиками і придбати найбільш необхідне обладнання саме для цієї лікарні.

 З’ясувалося, що в закладі наявний тільки один апарат експертного класу для інтенсивної терапії. І він давно вже не новий. Тож із предметом придбання визначилися, уклали договір із постачальником, перерахували стовідсоткову передплату, отримали та передали лікарні з дотриманням усіх документальних процедур сучасний апарат інтенсивної терапії. Це результат злагодженої роботи спеціалістів лікувально-діагностичного центру та житлово-побутового відділу підприємства.

«Нещодавно Крюківський вагонобудівний завод передав нашій лікарні вкрай необхідне обладнання для анестезії та реанімації (апарат штучної вентиляції легень загального призначення для інтенсивної терапії модель V8600). Ми мали нагальну потребу в апараті саме експертного класу, особливо необхідного в умовах протидії пандемії COVID-2019. І отримали його від підприємства, яке вже неодноразово підставляло плече допомоги лікарні. Якби таких підприємців-меценатів, як голова наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько, було більше, то медицина була б набагато сучаснішою й ефективнішою. Адже вони допомагають створювати сприятливі для лікування умови, що у свою чергу відбивається на житті та здоров’ї всіх мешканців міста, які потребують допомоги медиків.
Тому хочу висловити щиру вдячність Володимиру Івановичу, який завжди відгукується на прохання про допомогу, знаходить можливість її надати», - зазначив директор Комунального некомерційного медичного підприємства «Кременчуцька міська лікарня «Правобережна» Віктор Севастян.

На сьогодні обладнання установлено у відділенні анестезії та реанімації. Як зазначила лікар-анестезіолог Ольга Нанарова, апарат уже використовували під час операцій. Він добре зарекомендував себе у роботі, дозволяє надавати оперативну й ефективну медичну допомогу пацієнтам із різними захворюваннями на термінальних стадіях, тобто коли людина не може дихати самостійно. Такої ж думки й лікарі-інтерни анестезіологи-реаніматологи Ірина Коваленко та Альона Гордієнко (на фото). Вони розповіли про його можливості, особливості та унікальність.2222

2222

Обладнання поєднує в собі режими гнучкої неінвазивної вентиляції з повнофункціональною iнвазивною вентиляцією, що необхідні при легеневих патологіях, зокрема й при коронавірусній пневмонії. Важливо й те, що багатофункціональний апарат штучної вентиляції легень досить компактний, має потужний акумулятор, не потребує наявності компресора, легкий в переміщенні. Його можна розташувати на візку, на ліжку або на стельовій плечовій консолі. Має запатентований клапан видиху з підігрівом: металевий, придатний до стерилізації в автоклаві. А також вбудований нерозбірний датчик потоку, порт USB та програмне забезпечення, що постійно оновлюється. А ще він укомплектований зволожувачем повітря та небулайзером, приладом для інгаляційної терапії, що перетворює рідкі ліки в аерозоль, максимально швидко доставляючи їх в осередок недуги.

 Головна ж перевага обладнання – це адаптивність. Тобто наявність спеціального програмного забезпечення, що дозволяє цілодобово відслідковувати механіку дихання пацієнта, налаштовувати роботу апарата відповідно до отриманих показників, визначати й застосувати оптимальні саме для нього концентрацію кисню, частоту дихальних рухів, тиску й дихального об’єму. Ця властивість дозволяє значно підвищити рівень ефективності терапії, прискорити процес одужання.
І найважливіше - обладнання слугуватиме для порятунку й лікування мешканців нашого міста і після пандемії.

Прочитано 573 разів