Четвер, 06 серпня 2020 09:31

З 60-річчям підрозділу вітаємо відділ головного зварника

зварник фото

зварник фото

На початку серпня 1960 року на базі бюро зварювання відділу головного технолога було створено відділ головного зварника, який очолив Микола Кохановський. Основним завданням підрозділу було впровадження новітніх технологій у виробництво вантажних вагонів, а саме: автоматичного зварювання під шаром флюсу, контактного зварювання, напівавтоматичного зварювання в захисних газах тощо. Інженери відділу розробляли планувальні рішення та техпроцеси, упроваджували у виробництво нове обладнання, забезпечували технологічний супровід виготовлення піввагонів для перевезення вугілля, цементовозів, платформ різних моделей, вагонів-хоперів.

Вагомий внесок у розвиток зварювального виробництва на нашому підприємстві зробив головний зварник, двічі лауреат Державної премії України Микола Високолян. Під його керівництвом впроваджено чимало новітніх технологій зварювання та заготівельного виробництва, освоєно роботу в нових напрямах діяльності підприємства – пасажирському вагонобудуванні та ескалаторобудуванні. Виготовлено перші зразки вагонів європейського типу, впроваджено та впорядковано систему атестації зварників, сертифіковано зварювальне виробництво підприємства щодо відповідності європейським стандартам EN 3834 та EN 15085. Микола Васильович підготував гідну зміну інженерів, які сьогодні очолюють важливі напрями роботи підприємства, серед них заступник технічного директора з підготовки виробництва Сергій Калантиря та начальник технологічного управління Олександр Петров.

зварники2

зварники2

Відділ головного зварника входить до структури технологічного управління. Сьогодні у ньому трудяться 32 спеціалісти, які виконують великий і дуже відповідальний обсяг роботи. Якщо порахувати всі види діяльності цього колективу, то їх рівно стільки, скільки працівників у відділі. Загалом це п’ять команд – чотири бюро: заготівельного виробництва; програмного управління заготівельного виробництва; складально-зварювального виробництва; матеріальних нормативів і лабораторія зварювання. Кожен колектив виконує свою важливу місію у процесі створення продукції нашого підприємства, тож у кожному виробі КВБЗ є часточка праці кожного з інженерів цього підрозділу.

 

зварники

зварники

 

AN1A0057

AN1A0057

Так день за днем і рік за роком працюючи в одній зв’язці, колектив відділу стає все більш згуртованим, дружним і мобільним. І це зрозуміло, адже ключовими принципами співпраці в ньому були і залишаються взаємодопомога, підтримка і взаємоповага. Тож з нагоди ювілею підрозділу наглядова рада, правління, профспілковий комітет і колектив ПАТ «КВБЗ» бажає своїм колегам мати багато цікавої роботи, досягати омріяних цілей як у професії, так і в особистому житті, а також бути здоровими, коханими і самодостатніми.

Прочитано 702 разів