Четвер, 11 червня 2020 15:11

КВБЗ на шпальтах іспанської газети

El Pais 2

El Pais 2
У іспанській щоденній суспільно-політичній газеті «EL PAIS» (Країна), вийшла стаття журналістки Пілар Бонет «Україна: ціна свободи». Щоб описати читачам газети, яка є однією з найбільш популярних в Іспанії і має наклад більше 430 тис. екземплярів, наше життя-буття, вона неодноразово відвідувала Україну, побувала у різних містах на заході, сході та в центральних областях. Спілкувалася з нашими співвітчизниками на різні теми, намагалася з’ясувати, що об’єднує «громадян цієї розмаїтої і багатокультурної території в серці Європи».

ElPais 1

ElPais 1

El Pais 3

El Pais 3

Крюковський вагонобудівний завод став для іспанської журналістки одним з об’єктів уваги, прикладом українського промислового підприємства, що виготовляє технологічну продукцію. Вона виявила велику зацікавленість в тому, щоб побувати на нашому підприємстві, особисто поговорити з вагонобудівниками, на власні очі переконатися, що рівень технологій виробництва, технічного оснащення КВБЗ достатньо високий, конкурентоспроможний. Пілар Бонет також наполягла на особистій розмові, інтерв’ю з головою наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимиром Приходьком.

El Pais 5

El Pais 5

El Pais 6

El Pais 6

Певно розмова її вразила, бо у своїй статті Пілар називає Володимира Івановича одним з найбільших захисників національної промисловості і зазначає, що його довга і видатна кар'єра пов'язана з КВБЗ. Цитує: «Україна повинна захищати національну промисловість, також як США, Китай і Європейський Союз». Журналістка підкреслює, що Приходько шукає спільні проєкті з міжнародними компаніями, але вони більше зацікавлені у продажу свого продукту, ніж у розвитку українського вагонобудівного підприємства.

А ще Пілар Бонет зазначає, що Україна стає все більш аграрною країною. І ті, хто вважає промисловість невід'ємною частиною національного суверенітету, тепер побоюються, що їх батьківщина стане колонією транснаціональних корпорацій. І не розуміє, чому МВС купувало вертольоти у Франції, а не замовляло їх у «Мотор Січ», а державна залізнична компанія купила потяги компанії Hyundai, хоча могла знайти такі ж поїзди але за кращою ціною на Крюківському вагонобудівному заводі. На жаль, не можемо цього зрозуміти і ми, а не тільки іспанська журналістка.

El Pais 7

El Pais 7

Прочитано 972 разів