Середа, 08 квітня 2020 11:55

Крюківський вагонобудівний завод – медичним закладам міста

kvsz logo

kvsz logo
ПАТ «КВБЗ» щороку надає благодійну матеріальну допомогу закладам соціальної сфери Кременчука, в тому числі установам медичної галузі.

Після запровадження з 12 березня поточного року карантину та низки заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 на території України, Крюківський вагонобудівний завод негайно долучився до надання допомоги кременчуцьким медичним закладам у додатковому забезпеченні з протистояння пандемії. Всього на закупівлю необхідного обладнання і засобів захисту для міських лікувальних установ КВБЗ уже виділив 2,7 млн грн. І цифра весь час змінюється в бік збільшення. Плюс заходи на заводі: маски, дезінфекція, антибактеріальні засоби.

Як все-таки важливо, щоб промислові підприємства міста продовжували працювати. Тоді будуть і податки в місцевий бюджет, і можливість допомогти громаді в скрутну хвилину.

Так керівники підприємств міста дали гроші, щоб в Кременчуці була своя ПЛР-лабораторія. Це дозволить швидше робити аналізи і протестувати більшу кількість людей. Цього тижня вона вже можливо запрацює. Вартість обладнання - 600 тис. грн. Із них 200 тис. – внесок ПАТ «КВБЗ».

А ще у березні завод придбав і передав у розпорядження Кременчуцької першої міської лікарні ім. О.Т. Богаєвського рентгенівську діагностичну портативну систему DIG-1100, яка укомплектована касетою 35Х43 та цифровим перетворювачем. Вартість цього обладнання – 1 млн.172 тис грн.

Станом на 7 квітня 2020 року, для додаткового забезпечення медичних закладів Кременчука найнеобхіднішим, підприємством здійснено ще низку заходів.
Зокрема, узгоджено договір і придбано інфузійні насоси Benefusion VP1 у кількості 5 штук. та монітори пацієнта uMEC10 у кількості 4 шт. Загальна сума витрат склала 337 448 грн.

Узгоджено також договір і перераховано стовідсоткову передплату на придбання апарату інтенсивної терапії моделі V8600 (інтенсивної вентиляції легень) вартістю 913 459 грн.

Для лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» буде придбано два ліжка функціональні ЛФ-7 (зі змінними пластиковими бильцями) з матрацом вартістю 37 400 грн. Ця лікарня також отримувала допомогу від КВБЗ у 2019 та 2018 роках.

Незважаючи на спад виробництва і кризу, що склалася у вітчизняній машинобудівній галузі в 2019-2020 рр., адміністрація ПАТ «КВБЗ» із розумінням ставиться до потреб медичної галузі та продовжить і надалі надавати допомогу в міру своїх можливостей.

Прочитано 1707 разів