Середа, 08 квітня 2020 07:41

Трудова біографія Івана Плютіна невіддільна від історії КВБЗ

Plyutin 80 let 1

Plyutin 80 let 1
Сьогодні, 8 квітня, святкує визначну ювілейну дату – 80-річчя – начальник складального цеху 1978-1986 років, головний конструктор КВБЗ, директор заводу «Ритм» Іван Іванович Плютін.

Він приїхав до Кременчука у 1969 році після закінчення Волгоградського політехнічного інституту. Працював конструктором у ВГК-2, старшим майстром, заступником начальника експериментального цеху.

У 1978 році очолив складальний цех. Цікавий, непростий був час. Почалося серійне виробництво паромно-мостової машини ПММ-2. Це було нове слово у переправно-десантній техніці. Ми багато радилися, чимало часу проводили на виробництві, вдосконалювали технологію. Іван Іванович віддавався справі повністю, горів на роботі, своєю енергію і завзятістю надихав колектив.

Plyutin 80 let 6

Plyutin 80 let 6

Потім він був призначений начальником виробничо-диспетчерського відділу заводу, головним конструктором. У 1996-ому відділ головного конструктора, складальний, зварювальний, експериментальний цехи було об’єднано у завод «Ритм». І очолив велику збірну команду Іван Плютін.

Колектив займався розробкою і впровадженням у виробництво нової техніки, яка прийшла на зміну інженерним переправно-десантним машинам. Це були автогрейдер, навантажувач.

Plyutin 80 let 2

Plyutin 80 let 2

Plyutin 80 let 5

Plyutin 80 let 5

І одночасно – просуванням проекту зі створення українського пасажирського вагона. Під керівництвом Івана Івановича конструктори створювали креслення. У вагоноскладальному цеху робітники зварювали кузов. І ось 10 серпня 2001 року було закінчено виготовлення першого пасажирського вагона «Україна» на колишній дільниці здавання складального цеху, яка затим стала однією із перших дільниць цеху, а згодом і корпусу пасажирського вагонобудування. Історичними стали фото тих подій і днів.

Plyutin 80 let 3

Plyutin 80 let 3

Plyutin 80 let 4

Plyutin 80 let 4

Його життя та трудова біографія – це ціла епоха, яка нерозривно пов’язана з історією Крюківського вагонобудівного. Вона знайшла своє відображення у книзі «Народження амфібій», яку було видано у 2011 році – до 60-річчя початку виробництва на КВБЗ переправно-десантної техніки для Збройних Сил. На презентації книги Іван Плютін отримав один із перших її примірників. По праву. Він став одним із героїв книги «Хай летять країною поїзди», що вийшла до 150-річчя КВБЗ і розповідає про створення транспорту соціального призначення.

Шановний ювіляре, дорогий Іване Івановичу. Дозвольте від імені наглядової ради та правління, всього колективу КВБЗ щиро привітати вас із визначною датою. Дякуємо вам за багатолітню плідну працю на Крюківському вагонобудівному, за ваш внесок у розвиток компанії. Бажаємо міцного здоров’я на довгі роки, родинного затишку, простого людського щастя.

З повагою,
голова наглядової ради ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько,
голова правління Максим Крамаренко.

Прочитано 999 разів