П'ятниця, 20 березня 2020 16:27

На КВБЗ впроваджено заходи щодо запобігання розповсюдженню COVID-19

Virus stop 1

Virus stop 1
Останнім часом Кабінетом Міністрів і Верховною Радою України запроваджуються беспрецендентні заходи по захисту населення від розповсюдження коронавірусу COVID-19.

Президент України Володимир Зеленський у черговому зверненні до громадян країни щодо протидії коронавірусу зазначив, що, як показав досвід інших країн, непопулярні та жорсткі рішення долають вірус і рятують життя, а м’якотілість і ліберальність – це союзники коронавірусу: «Тому ми будемо діяти жорстко, невідкладно, можливо, непопулярно, але заради одного – життя та здоров’я українців. Бережімо себе – збережемо Україну».

18 березня 2020 року Президент України підписав низку законів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них.

Країна не зупинилася, країна працює. Працюють продуктові магазини, аптеки, АЗС, банки, страхові компанії та всі державні органи. Запроваджений 12 березня карантин має запобігти масштабному поширенню коронавірусу в нашій державі. Додатково Кабінет Міністрів вжив ще низку протиепідемічних обмежувальних заходів. Так, з 17 березня заборонено проводити масові заходи за участю понад 10 чоловік. У цій ситуації найправильніше – максимально обмежити відвідування публічних місць. У громадському транспорті рекомендовано перевозити не більше 10 пасажирів – у маршрутних таксі та 20 осіб – у тролейбусах і трамваях.

На виконання рішення Кабміну на КВБЗ 16 березня видано наказ голови правління Максима Крамаренка щодо профілактичних заходів запобіганню поширення коронавіруса. Наказ узгоджений головою наглядової ради Володимиром Приходьком.

Згідно з цим документом, із метою недопущення розповсюдження коронавірусу COVID-19, вірусів грипу та інших гострих інфекційних захворювань серед працівників ПАТ «КВБЗ» керівники структурних підрозділів мають перш за все обмежити число зборів та нарад із залученням значної кількості співробітників. На прохідних, у адміністративних будинках, які відвідує значна кількість людей, введено режим посиленого вологого прибирання із застосуванням дезинфікуючих засобів. У підрозділах, де проводиться прийом значної кількості відвідувачів, діє режим праці у захисних масках. Документообіг між підрозділами рекомендовано здійснювати через електронну пошту чи заводську канцелярію, щоб уникнути зайвих контактів.

Із 18 березня припинено проведення масових заходів, занять і спортивних змагань у палаці культури та на стадіоні акціонерного товариства.

Призупинено проведення групового навчання у навчально-виробничому центрі.

Призупинено роботу обідніх залів у їдальнях комбінату громадського харчування з метою запобігання скупчення людей в одному приміщенні. Ведеться виносна торгівля для робітників у цехах та відділах.

У разі виявлення симптомів респіраторних захворювань у робітників, їх мають направляти до заводського медпункту, а якщо подібні симптоми виявля вдома працівники мають обов’язково звернутися до сімейного лікаря.

Просимо зберігати спокій та дисципліну, дбати про особисту гігієну та не відвідувати без особливої потреби громадські місця.

Не забуваймо, що важливими чинниками перемоги у боротьбі з цією хворобою є наша свідомість, відповідальна поведінка, неухильне виконання правил.

Пам’ятйте, що важливо дотримуватися правил не тільки особистої, а й інформаційної гігієни. Довіряйте інформації тільки з офіційних джерел. Дізнатись усю актуальну інформацію щодо протидії коронавірусу можна: на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я, його сторінках у фейсбуці та твіттері. А також на офіційних телеграм-каналах МОЗ України та Коронавірус_інфо.

Прочитано 834 разів